Luka Modrić - Posljednji u nizu buntovnika

LUKA MODRIĆ samo je jedan u nizu nogometaša koji su pobunom pokušali ostvariti transfer u željeni klub. Marca donosi listu nogometaša - buntovnika, neki od njih su uspjeli u svojim namjerama, a neki su još uvijek u klubovima iz kojih su htjeli pobjeći.

Francuz Christian Karambeu koristio je istu taktiku kao i Modrić da bi napustio Sampdoriju 1997. godine. Karambeua su željeli dovesti i Real i Barcelona. Na kraju Sampdoria je morala popustiti i Karambeu je za 5 milijuna eura obukao dres kraljevskog kluba.

Claude Makelele, još jedan francuski nogometaš, 2003. godine imao je ugovor s Realom, ali i na stolu ponudu Chelseaja. Od Realovih čelnika tražio je povećanje plaće, a dobio je odgovor "Nema šanse". Francuz je odlučio da neće trenirati dok ga ne puste iz Reala. Madridski klub nije imao izbora i za 20 milijuna eura Makelele je zamijenio Santiago Bernabeu za Stamford Bridge.

Franck Ribery je jedan on onih kojem pobuna nije donijela ništa dobrog. Francuz je 2009. godine želio napustiti Bayern i poput Modrića doći u Madrid. "Imam želju. Želim da odem iz Munchena. Ili Real ili ništa", poručio je tada Ribery za francuski L´Equipe i odbio trenirati.

Riberyju se želja nije ostvarila jer još uvijek igra na Allianz Areni u Munchenu.

Robinho je još jedan u nizu problematičnih nogometaša koji su igrali za Real Madrid. Poput Makelelea i Robinho se trudio da pobjegne sa Santiago Bernabeua. Želio je u Chelsea, ali nije mogao odliti milijunima iz Manchester Cityja. Real je njegovom prodajom dobio 40 milijuna eura.

Ronaldo, pravi Ronaldo, imao je samo 20 godina kada je postao mašina za postizanje golova u nizozemskom PSV-u, ali i on se odlučio na pobunu kako bi ostvario željeni transfer. Brazilcu je to pošlo za rukom i nogometni svijet je nastavio oduševljavati u Barceloni.

Maradonin zet, Sergio Aguero, u srpnju 2011. godine je otišao na odmor u Argentinu, a od tamo je poručio čelnicima Atletico Madrida: "Ne vraćam se!"

Aguero se nekoliko dana kasnije vratio u Madrid, ali samo kako bi potpisao ugovor s Manchester Cityjem. Atletico je dobio 45 milijuna eura, a Aguero ostvario cilj.

Njegov sunarodnjak, Carlos Tevez, prošle sezone bio je odlučan u namjeri da napusti i Manchester City i Englesku. Dva mjeseca  nije igrao niti trenirao, ali se ipak vratio u City i Građanima pomogao u osvajanju prvog naslova prvaka nakon 44 godine.

Nizozemac Royston Drenthe je jedno od najkontroverznijih pojačanja Reala u povijesti. Od njega se mnogo očekivalo, ali  očekivanja nikada nije ispunio. Kraljevski klub ga je poslao na posudbu u Hercules, a on nezadovoljan zbog toga odbijao je trenirati pod izlikom da nije primio niti jednu plaću. Trenutno je bez kluba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.