Lyon slavi izbacivanje PSG-a iz kupa: Ovo je velika pobjeda

NOGOMETAŠI Lyona u četvrtfinalu Francuskog kupa na Parku prinčeva su izbacili Paris Saint Germain s 3:1 nanijevši prvi poraz Carlu Ancelottiju od kako je sjeo na klupu momčadi iz glavnog grada.

Iako su domaći nogometaši poveli u 19. minuti kada je Nene uspješno realizirao kazneni udarac, u nastavku susreta su "lavovi sa Gerlanda“ preko Källströma, Lopeza i Gomisa izborili polufinale.

"Ovo je velika pobjeda. Dobro smo igrali u prvom poluvremenu, a u nastavku smo bili još bolji. Pokazali smo taktičku disciplinu koja nam je omogućila da nadigramo velikog protivnika. Skidam kapu svojim igračima", izjavio je nakon utakmice trener Lyona Remi Garde.

Momčadi za koju je Dejan Lovren odradio samo prvih 45 minuta u polufinalu na putu do osvajanja prvog nacionalnog kupa od 2008. godine stoji Ajaccio, dok bi im eventualni finalni susret donio boljeg iz dvoboja trećeligaša Quevillyja i Rennesa.

Dijametralno suprotnog raspoloženja očekivano je bio trener poraženog PSG-a Carlo Ancelotti.

"Vrlo je veliko naše razočaranje ovim porazom. Nezadovoljan sam konačnim ishodom jer smatram da smo bili vrlo dobri u drugih 45 minuta, te da nismo zaslužili poraz. Propustili smo brojne izgledne prilike, a sada se moramo okrenuti ligaškom dvoboju s Bordeauxom u nedjelju. Naš cilj je dati maksimum u svakoj utakmici do kraja sezone kako bi zadržali vodeće mjesto na prvenstvenoj ljestvici", izjavio je talijanski strateg.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.