Mađari izgubili rukometnu legendu: Nagy će u Londonu zabijati za Španjolce

ŠPANJOLSKA rukometna reprezentacija dobila je jako pojačanje u vidu kapetana Barcelone Laszlo Nagya. Naime, 209 cm visoki desni vanjski prisegnuo je ustavu i kralju, te mu je odobren zahtjev za državljanstvom. Nagy, koji u Barceloni igra već 12 godina, mogao bi nastupiti za Španjolsku već u Londonu.

Priča o sukobu Nagya i Mađarskog rukometnog saveza krenula je 2009. godine jer savez nije ispunio njegove uvjete. Nakon Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj, Nagy je obznanio javnosti kako više neće igrati za Mađarsku, a odmah nakon toga pojavile su se priče kako će u budućnosti igrati za Španjolsku. Iako su se iz Španjolskog rukometnog saveza zalagali da Nagy nastupi za njihovu reprezentaciju već u Srbiji na Europskom prvenstvu, ministarstvo mu tada još nije odobrilo državljanstvo.

Ova vijest sigurno je razveselila izbornika Španjolske, Valera Riveru, koji je sada dobio još jednog jakog aduta u borbi za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu. Uz naturaliziranog Nagya za Španjolsku igra i Srbin Arpad Šterbik, koji je branio za Španjolce na SP-u u Švedskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.