Makedonac na čelu SEHA lige: Potpisan ugovor s Gazpromom!

Foto: Screenshot / Ekipa.mk

RUKOMETNA SEHA liga izabrala je novog predsjednika! U Skopju, gdje se ovog vikenda igra Final Four, za novog čelnika regionalne lige izabran je Mihajlo Mihajlovski, prvi čovjek Vardara. Za potpredsjednike izabrani su Velimir Marjanović iz Srbije, Tomislav Grahovac iz Hrvatske, Agron Hajdredini iz Makedonije. Novi direktor lige je Siniša Ostojić, a glavni tajnik ostaje Marjan Načevski.


Mihajlovski je naslijedio Sandija Šolu, predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza, koji je podnio ostavku na svoju poziciju nakon što je uhićen u zbog sumnje u izvlačenje novca iz Karlovačke banke. Ipak, do daljnjeg ostaje na čelu HKS-a.

Šola, koji je vodio pregovore s ruskim Gazpromom oko financiranja lige, nije dočekao potpisivanje ugovora s novim sponzorima. Gazprom će financirati troškove putovanja klubova, troškove natjecanja i smještaja ukoliko klubovi ispune uvjet od 2000 gledatelja po utakmici uz predaju 50 posto tv-prava.

Novi predsjednik priznao je kako još ne zna kako će izgledati liga sljedeće sezone. Premijerna je bila problematična uz nekoliko neodigranih utakmica i financijske probleme, u drugoj su tek pokrpane neke "rupe", ali u trećoj će barem financijski biti stabilnija zahvaljujući ruskim milijunima. Sve ostalo je na klubovima.


Liga će brojati 10-12 klubova (po dva iz Makedonije, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, po jedan iz Crne Gore i Slovačke, te jedan iz Bjelorusije). Želja je imati 12 klubova, ali detalji će biti definirani na novom sastanku u svibnju.

Gazprom će financirati i bogate nagrade za najbolje momčadi lige. Prvak će dobiti 35 tisuća eura, finalist 25 tisuća, trećeplasirana momčad 15 tisuća, a četvrti 5000 eura. 

Vardar će sa Zagrebom u nedjelju igrati u finalu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.