Makedonci i Slovenci upisali prve pobjede na Eurobasketu: Pogledajte slavlje Slovenaca ispred Arene

 Foto: Hina

POSLIJE teškog jučerašnjeg poraza na otvaranju Eurobasketa od Grčke, Makedonija je uspijela savladati u svojoj drugoj utakmici Nizozemsku rezultatom 78:71.

Makedonci su vodili cijelu utakmicu, ali Nizozemska se nije predavala i bila je na zaostatku od sedam razlike, šest minuta do kraja utakmice. Ipak, Trajkovski je prvo pogodio šut s poludistance, a zatim i tricu. Makedonija je tim poenima pobjegla na 12 razlike četiri minute prije kraja. Nizozemci poslije toga nisu došli na bliže od sedam.

Ilievski je vodio Makedoniju do pobjede s 14 poena i sedam asistencija, a poražene je predvodio De Jong s 19 poena.

 

Slovenci lako s Gruzijom

Slovenski košarkaši brzo su se oporavili od poraza u srazu s Hrvatskom i u nedjeljnoj utakmici 2. kola skupine C u Areni Zagreb svladali Gruziju sa 79:68, a tijekom posljednje dionice imali su i 22 poena prednosti.
 
Nošeni podrškom oko 4 tisuće svojih glasnih navijača Slovenci su imali sjajnu šutersku večer. U prvom poluvremenu vukao ih je Klemen Prepelič koji je pogodio sve četiri trice i ubacio 19 od svog 21 poena. U drugom poluvremenu njegovu realizatorsku ulogu preuzeo je Jaka Klobučar koji je od svojih 20 koševa njih 15 postigao u trećoj četvrtini. Šengelia je s 21 poenom bio najbolji strijelac Gruzije kojoj ostaje slaba nada za prolaz u drugi krug.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.