"Mamiću, poljubi suca u guzicu": Dinamo se spasio sramote u Opatiji

Foto: HINA

UZBUDLJIVO poslijepodne priuštili su najveći hrvatski klubovi u osmini finala Hrvatskog kupa. Rijeka je sa 3:0 lako preskočila GOŠK u Dubrovniku, Hajduk se namučio za pobjedu 2:3 kod Novigrada, a samo je u Opatiji pobjednik odlučen u produžecima. Dinamo je penalom u 89. minuti izjednačio vodstvo Opatije iz prvog poluvremena, a u produžetku uz ukupno četiri gola Henriqueza izborio pobjedu 2:4.

Od početka utakmice Dinamo je dominirao terenom, koji je zbog lošijeg stanja nego onog na Maksimiru, otežavao akcije "Modrih". Kada je Opatija u 26. minuti iznenađujuće stigla do vodstva, malo tko je na stadionu vjerovao da će domaći igrači izdržati do kraja. Izdržali su i više od 90 minuta, ali na kraju ispali.

Ključan trenutak dogodio se u 89. minuti kada su dvojica Dinamovih igrača pala u kaznenom prostoru, a sudac Igor Križarić je pokazao na bijelu točku. Prekršaj je sviran na Vukojeviću, a s bijele točke Henriquez je izjednačio na 1:1.

Nemoguće je pobrojati što su sve promašili Dinamovi igrači u utakmici u kojoj su gotovo 90 posto vremena igrali na polovici Opatije. Fizički čvrsti i izdržljivi Opatijci dobro su se nosili s hrvatskim prvakom na svom terenu, iako su veći dio utakmice proveli u obrani uz nekoliko odvažnih kontranapada koje je zaustavljala Dinamova obrana.

U 26. minuti došli su u vodstvo iz penala, nakon što je Rudan pogodio Pivarića u ruku unutar šesnaest metara, a Dunković zabio s bijele točke. Zoran Mamić u drugo poluvrijeme krenuo je s Wilsonom i Henriquezom umjesto Pjace i Čopa, ali s njima je uspješno na kraj izlazio raspoloženi golman domaćih Milenković. U 86. minuti Opatija se izborila za novi napad i za malo zabili drugi gol, no Pivarić je čak dva puta izbio loptu s gol-linije. Samo dvije minute kasnije tresla se mreža na drugoj strani.

Pet minuta sudačkog vremena nije bilo dovoljno hrvatskom prvaku za potpuni preokret, ali gol je probudio Henriqueza koji je nakon odmora zabio odmah dva gola za preokret.

Domaće tribine su negodovale, letejele su uvrede na račun sudaca i braće Mamić. "Sudac, jesi zadovoljan", "Mamiću, poljubi suca u guzicu", "Mamiću, kako te nije sram!", čulo se s tribina. Cijela Opatija je navijala protiv Dinama, a tu i tamo je tek odjeknula pjesma Bad Blue Boysa.

U 109. minuti Šuker je sjajnim udarcem iz slobodnjaka oživio utakmicu donijevši 2:3 crno-bijelima, no četiri minute kasnije Henriquez je zabio svoj četvrti gol za kraj.
 


Opatija - Dinamo 2:4


Novigrad - Hajduk 2:3


GOŠK - Rijeka 0:3


Vinogradar - Slaven Belupo 3:0


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.