Mandarine se pridružile Čekičarima u "Meču za 110 milijuna eura"



BLACKPOOL je u uzvratu kod Birminghama (2:2) obranio pobjedu 1:0 iz prve utakmice i tako izborio finale doigravanja za plasman u Premiership protiv West Hama, koji je završnicu osigurao s dvije pobjede nad Cardiffom.

Isti dan se igra finale Lige prvaka i "Najbogatiji nogometni susret na svijetu" - dvoboj dva engleska drugoligaša!

Konačni obračunu za plasman u najjaču svjetsku nogometnu ligu će se na Wembleyu održati istoga dana kao i finale Lige prvaka, 19. svibnja, a prema Deloitteu, finale play-offa je "najbogatiji nogometni meč na svijetu".

Pobjeda u njemu vrijedna je barem 90 milijuna funti (110 milijuna eura), jer momčad koja se iz Championshipa plasira u Premiership zarađuje najmanje 40 milijuna funti zarade od sponzora, tv-prava i ulaznica i minimalno 48 milijuna dodatnih prihoda u sljedeće četiri sezone, čak i ako odmah ispadne natrag u drugu ligu!

"Jo-jo klubovi": Za povratak u prvu ligu bori se dvojac koji je iz nje ispao prošle godine

Nakon što su desetke milijuna i povratak u Premiership već izborili Reading i Southampton (automatski se plasirali kao pobjednik i vice-prvak Championshipa), povratak u Premiership izborit će jedna od dvije momčadi koje su lani ispale iz elitnog engleskog nogometnog društva.


Blackpool će se pokušati pridružiti njima preko West Hama, nakon što ne da je samo sačuvao prednost iz prve utakmice, nego su gosti i poveli 2:0 početkom drugog poluvremena i tako vrlo rano osigurali mirnu završnicu dvoboja. Blackpool u vodstvo doveo Stephen Dobbie krajem prvog poluvremena, da bi već početkom nastavka, u 48. minuti, Matt Phillips povisio na 2:0.

Razočaravajući rezultat domaćih ublažili su srpski napadač Nikola Žigić u 64., te Curtis Davies u 73. minuti, no za prolazak su Birminghamu trebala još dva gola.

Dodigravanje za Premiership, polufinale, uzvratna utakmica (prva utakmica Blackpool - Birmingham 1:0):

Birmingham - Blackpool 2:2 (Žigić 64, Davies 73 / Dobbie 45, Philips 48)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.