Marić protiv UEFA-e: Svjedočili Marković i Srebrić, u ožujku stiže i Platini

Foto: Nenad Dugi / Cropix

DANAŠNJE treće ročište na Općinskom sudu u Daruvaru po tužbi Brune Marića u milijunskoj parnici protiv UEFA-e trajalo je više od dva sata, a svjedočili su bivši predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković i bivši glavni tajnik Zorislav Srebrić.

Odvjetnik Brune Marića Vladimir Gredelj je po završetku ročista rekao kako je zadovoljan iskazima svjedoka.

"Ročište nije kratko trajalo jer je Marković vrlo okolnosno iskazivao. Mogao bih reći da je bio odličan svjedok. Srebrić je bio sušta suprotnost, čovjek škrt na riječima, ali generalno iz ta dva iskaza možemo jasno zaključiti ono zbog čega smo ih i predlagali. A to je da je Bokšić u Zagreb došao u svojstvu službenika UEFA-e i u prostoru HNS obavio informativni razgovor, koji je bio krajnje neformalan s mojom strankom. To je nešto što je UEFA do sada osporavala", istaknuo je Gredelj.

Zastupnik UEFA-e Ranko Tomašević je na današnjem ročištu potvrdio da u krovnoj europskoj nogometnoj organizaciji ozbiljno razmišljaju o nagodbi, ali i da još uvijek nema ovlaštenje za početak pregovora s Marićem. Kako će se situacija dalje razvijati bit će poznato uskoro, možda već na sljedećem ročištu koje je zakazano za petog ožujka i na koje je pozvan čelnik UEFA-e Michel Platini. Gredelj je uvjeren da su vrlo blizu nagodbi.

"Nekako sam uvjeren da ćemo nakon toga nastaviti putem postizanja nagodbe jer je ovo zapravo šah-mat situacija za UEFA-u. Ne bih htio zvučati pretjerano optimistično, ali uistinu je tako. Nema nikakvih dvojbi da smo dokazali ključne okolnosti koje su važne za dokazivanje odgovornosti UEFA-e za štetu koja je notorna u hrvatskoj javnosti, a vjerujem i izvan granica Hrvatske", naglasio je Gredelj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.