Martinović: Na KHL smo se trebali naviknuti, lijepo je igrati protiv najboljih

Foto: Medveščak.com

BRANIČ Medveščaka Saša Martinović jedan je od malobrojnih od stare 'garde' koji ove sezone u KHL-u dobiva povjerenje od trenera Marka Frencha. Dobru dionicu Martinović odradio je na ruskoj turneji, kao i protiv Avtomobilista, posljednjeg kojeg su Medvjedi 'srušili' u Domu sportova...

Kako je igrati u KHL-u?

''Igrači su puno bolji nego u EBEL-u. I u našoj momčadi i u protivničkim. Tu su svjetske zvijezde poput Kovaljčuka. Liga je odlična. Malo smo se trebali naviknuti, imali smo tešku fazu sa sedam poraza, trebalo nam je da se uhodamo. Evo sad imamo četiri pobjede u nizu i nadamo se da ćemo tako i nastaviti da ostanemo u zoni koja vodi u doigravanje'', rekao je Martinović i otkrio kako se ne boji izazova koji nudi KHL.

''Svaki igrač želi stalno igrati, pa tako i ja. Dosta rotiramo i ima nas puno jer ima dosta ozljeda. Na turneji u Rusiji sam igrao sve utakmice. Igrao sam i protiv Avtomobilista, i mislim da ću i ubuduće igrati''.

Poseban je osjećaj igrati protiv najboljih na svijetu, istaknuo je Martinović.

''Za svakog igrača super je igrati protiv najboljih na svijetu. Na primjer s Kovaljčukom, kojeg svi znaju iz NHL-a i iz reprezentacije. To je posebna priča i iskustvo odmjeravati snage s najjačima igračima''.

Sljedeći protivnik (srijeda 19 i 30) Medvjeda je Avangard iz Omska ponovno u Domu sportova.

''Poznati su u ligi, za njih su igrale zvijezde poput Jaromira Jagra. Očekuje nas super momčad, trebamo se dobro pripremiti da nastavimo pobjednički niz, pogotovo kod kuće. Tu trebamo skupiti dosta bodova da bi ostali u play offu''.

A kad su kod kuće dodatnu snagu daju navijači bez kojih, naglasio je Martinović, ne bi bili tako uspješni.

''Teško se opet vratiti kad si na podu. Navijači su odlično navijali i podržali nas i kad nam je bilo najteže. Vratili smo se i zahvaljujemo im na podršci''.

Stoga uz podršku tribina pada i Avangard?

''Očekujemo pobjedu, bit će teško, no nadam se da ćemo uzeti tri boda i da će dvorana biti krcata kao i uvijek, a navijači glasni'', zaključio je Martinović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.