Mateša: HOO-u se osporava financiranje vlastitog projekta vlastitim sredstvima

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša predstavio je izvješće o radu te institucije za 2012. godinu. Izvješće Vlada nije prihvatila, a povela se i rasprava o financiranju Sportske televizije koja se našla u financijskim problemima. Mateša je odgovorio na pitanje SDP-ovog Saše Đujića tko će financirati 100 milijuna kuna dugova koje će televizija nagomilati.

"Hrvatski olimpijski odbor je jamčio samo za ona sredstva koja su data tim kreditima i to vlastitim sredstvima. HOO ne može davati državna jamstva i ne može ni na koji način obvezivati državnu riznicu za bilo kakav povrat sredstava. Drugi je problem što se nama osporava korištenje vlastiti sredstava za financiranje našeg vlastitog projekta", rekao je Mateša.
 
Zaduženje manje od troška sportske redakcije HRT-a
 
"Emitiramo s velikim problemima, ali ta televizija radi preko 8000 sati sportskog programa godišnje. Za to smo imali zaduženje od 35 milijuna kuna za sve tri godine emitiranja, a to je manje nego što godišnje potroši sportska redakcija HRT-a", nastavio je o SPtv-u, no zatim i pozvao zastupnike da ponude svoje mišljenje:
 
"Promislimo trebamo li vidjeti tae-kwon-do prvenstva, judo, trebamo li vidjeti domaća prvenstva ili ćemo samo gledati Messija i neke druge svjetske zvijezde, za račun svih Hrvata koji plaćaju pretplatu"
 
"Preuzimanje vodstva" i "protuzakonita izvješća"
 
HDZ-ov Ante Babić prosvjedovao je što se o izvješću raspravlja tek sada. Ipak istaknuo je da je 2012. bila jedna od najuspješnijih godina hrvatskog sporta, dok je njegov stranački kolega Josip Borić uvjeren da se radi o pokušaju SDP-a da "putem nekakvih nedozvoljenih aktivnosti preuzme vodstvo u krovnoj organizaciji hrvatskog sporta".
 
"Kada nakon takve godine, a po ovom izvješću Vlada RH, vjerojatno na zahtjev ministra Jovanovića, govori o jednoj novoj močvari i zastupnici dobiju jedno od najiscrpnijih mišljenja Vlade, govori zapravo o tome što se sprema u Hrvatskom olimpijskom odboru", rekao je Babić.
 
SDP-ov Saša Đujić ističe, međutim, da je sportska inspekcija svoje nalaze u HOO-u uputila Državnom odvjetništvu RH. "To znači da je u tim nalazima nađeno nešto protuzakonito. Pa nisu poslali DORH-u da im da pohvalnicu za dobar rad", uvjeren je Đujić, koji kao argument navodi gubitke Sportske televizije.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.