Matić: Bit će mi čast voditi Split u Europi

 Foto: RNK Split

NAKON utakmice trener Splita Ivan Matić nije pokazivao znakove euforije premda je za to možda i imao razloga jer je sedam kola prije kraja direktnom konkurentu za Europu pobjegao na velikih četiri boda. Kako sam kaže, do kraja se ima dosta igrati i oprez je nužan.
 
Matić zadovoljan, ali oprezan
 
''Mislim da jest ovo najbolja utakmica Splita otkad sam ja trener, zadovoljan sam igrom od samog početka. Imali smo kontrolu, igrači su odgovorili na pravi način i mislim da je pobjeda zaslužena. Sve su linije dobro funkcionirale, zadovoljstvo je potpuno kad se poveže igra i krajnji rezultat. Ono što je također važno jest da samo tu neugodnu tradiciju u odnosu na Istru i neke strepnje prije utakmice, riješili na najbolji mogući način'', rekao je Matić pa nastavio: rezimirao je Matić pa produžio: '' Iskoristili smo Lokomotivin loš ulazak u drugi dio prvenstva, imamo prednost koju ne želimo ispustiti i normalno da ćemo napraviti sve da tu prednost i zadržimo''.
 
Split čeka Hajduk pa Dinamo
 
Raspored ''Crvenih'' je u sljedeća dva tjedna paklen. Sljedeće kolo Split čeka gradski derbi s Hajdukom, a nakon toga u Park mladeži dolazi Dinamo.   Paklen ritam u kojem će svaki igrač biti dragocjen, pa je posebno veliki hendikep neigranje današnjeg strijelca Glumca koji je akumulirao kartone te Križanca koji je ozlijeđen.
 
''Iduća naša dva protivnika su izazov sami po sebi, idemo se prvo protiv Hajduka pripremiti što bolje možemo, mislim da za igrače nema većeg motiva od takvih utakmica, to su susreti za uživanje, imperativa nema, treba pokazati tko je bolji. Vidjet ćemo kako će se tijekom tjedna odvijati situacija sa Križancem, ima vremena do nedjelje i ako on ne bude mogao igrati, naći ćemo najbolje moguće rješenje'', rekao je Matić te na kraju priznao: '' Suradnja je na dobrom putu i ako ostvarimo zacrtani cilj i Uprava mi ukaže povjerenje, bila bi mi čast voditi Split u Europi''.

Pamić ne pomišlja na ostavku
 
Trener gostiju, Igor Pamić čija je momčad izgubila već četvrtu utakmicu u nizu, a uz gol razliku 0:11 ne pomišlja na ostavku.
 
''Ostavka? Pa ja sam potpisao na šest godina. Šesti smo u prvenstvu i igrali smo polufinale Kupa, pa to ne mogu napraviti svi treneri u Hrvatskoj zajedno, osim Igora Pamića. To zapamtite i napišite'', na sebi je svojstven način izjavio Paminjo. 
Također, osvrnuo se na sezonu Istre.
 
Pamić: Biti šesti je kao da smo prvaci svijeta
 
''Htjeli smo i molili smo Boga da sezonu završimo na osmom mjestu, da ne uđemo u dodatne kvalifikacije. Momčad se slagala kako se slagala, a da nismo imali problema sa ozljedama igrača, svi bi imali puno više problema sa Istrom, bila bi drugačija priča. Ali, ako mi ostanemo šesti, to je kao da smo osvojili naslov svijeta, tako mislim. Možda sam bahat, ali to je moje mišljenje'' za kraj je Div iz Žminja.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.