Matić: Nema dvojbe, zasluženo smo prošli dalje

Foto: Hina

NOGOMETAŠI RNK Splita odigrali su 0:0 u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europske lige u Odesi protiv ukrajinskog Čornomoreca, te prošli dalje zahvaljujući pobjedi 2:0 iz Splita prije tjedan dana.

Splićani su u Odesi odigrali vrlo zrelu utakmicu, a obrana na čelu s odličnim vratarem Andrijom Vukovićem na cijeloj utakmici gotovo da nije napravila nijednu pogrešku. Crveni su tako nakon armenske Mike i izraelskog Hapoela Beer Sheve, izbacili i Čornomorec, klub koji je prošle sezone dvaput pobijedio zagrebački Dinamo u skupini Europske lige.
 
>Crveni za povijest: Split izbacio Čornomorec
 
Naravno da je trener Crvenih Ivan Matić bio presretan i ponosan na svoje igrače.
 
''Čestitke svim mojim igračima. Možemo biti zadovoljni kako smo se predstavili ukrajinskoj publici. Sačuvali smo prednost iz Splita i zasluženo se plasirali u sljedeću fazu natjecanja'', te je dodao:
 
''Uspjeli smo odgovoriti na sve ideje protivnika, prije svega mislim na duge lopte i centaršuteve. Moja momčad je na to odgovorila na najbolji mogući način. Šteta što nismo iskoristili prostor koji nam se nudio i postigli pogodak koji bi nam olakšao privođenje utakmice kraju''.
 
Na provokaciju jednog ukrajinskog novinara, koji je imao primjedbu da su igrači Splita igrali nesportski, s previše izležavanja, Matić je odgovorio kratko i jasno:
 
''Ne bih se složio s tim''.
 
Jasno, koliko je u svlačionici Splita bila vesela i slavljenička atmosfera, u taboru domaćih ona je bila posve drugačija. Na pitanje domaćih novinara zašto ranije nije ušao Nazarenko, trener Černomoreca Roman Grigorčuk ljutito je rekao:
 
''Što se Nazarenka tiče, situacija je bila takva i mi smo dobro odlučili'', a zatim je napustio presicu.
 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.