Medić o dugovima i štrajku: Zovite računovodstvo!

Foto: Hina

NIJE trebalo dugo čekati... Igrači Zagreba odbili su trenirati i traže od predsjednika/trenera kluba Dražena Medića da im isplati zaostale plaće. Riječ je o neisplaćenim plaćama za nekoliko mjeseci. Igrači su, doznajemo, spremni za suradnju ukoliko im se isplati barem dio dugovanja. Prijetili su štrajkom, no gazda Medić jutros nam je kazao da će se trening održati prema planu i programu. 

"Jučer smo imali slobodan dan, no danas ćemo svi biti na treningu"

Nema, dakle, prijetnji štrajkom? 

"Prijetnji? Moji igrači su fini, pristojni momci i ne služe se tim metodama"

Dužni ste im plaće. Koliko točno i kako ćete to riješiti? 

"Ne radim u računovodstvu, nazovite njih pa pitajte. Borimo se, kao i svi. Normalno komuniciramo i o problemu ću s igračima razgovarati i dalje. Riješit ćemo...", odgovorio nam je Medić koji bi financijsku konstrukciju mogao zatvoriti tijekom prijelaznog roka prodajom ponekog igrača.

Do sada je takvu mogućnost odbijao.

Potraživanja igrača, moguće je, odnose se i na prošlu sezonu, no klub je ipak dobio potrebnu licencu za natjecanje u prvoj ligi. Klub je do ožujka dužan HNS-u dostaviti čiste papire, kako bi do svibnja dobio odluku Komisije za licenciranje za narednu sezonu. Nogometaši Zagreba, dodajmo, odbili su članstvo u udruzi Nogometni sindikat koja u ovakvim slučajevima nudi pravu pomoć.  

Za tri dana Medićevu ekipu na Parku Mladeži čeka ogled 5. kola HNL-a protiv Splita. Zagreb je trenutno posljednji na prvenstvenoj ljestvici i jedini među desetoricom sa samo dva osvojena boda. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.