Medveščak odigrao utakmicu sezone i preuzeo vrh, Bouchard oduševljen Ledenom

Foto: Nenad Dugi/Cropix

MEDVEŠČAK je pobjedom protiv Vienna Capitalsa 4:0 preuzeo vrh EBEL lige! Medvjedi su u derbiju 34. kola slavili u Ledenoj dvorani golovima Brandona Bucka, Kylea Greentreea i dvostrukog strijelca Adama Millera.

Medveščak se ovom pobjedom nije samo probio na prvo mjesto ljestvice, već se i osvetio za poraz u Beču prije nekoliko dana. Tada su Capitalsi slavili 2:1.

Susret je kasnio oko sat i pol vremena, jer se hokejašima Vienne pokvario autobus. Utakmica je, stoga, započela oko 19 sati, a već u 16. minuti Medvjedi su golom Brandona Bucka vodili 1:0. Medvjedi su u prvoj trećini više napadali, omjer udaraca na gol bio je 10:8 u njihovu korist domaćih, a za gol su iskoristili situaciju s igračem više kada je na klupi za kazne bio Philipp Pinter. Buckov pogodak je priznat nakon pregledavanja snimke.

"Igrali smo jako dobro u napadu. Ovo nam je ponajbolja utakmica sezone. Jako sam ponosan na dečke, Ouzas je bio fenomenalan. Bouchard je tek tri utakmice s nama, ali vrlo sam zadovoljan i bit će nam pojačanje", rekao je trener Medveščaka Marty Raymond dodavši:

"Kada nam se vrati Jeffrey, bit ćemo još jači. Želimo što više pobjeđivati u narednim utakmicama, da što prije osiguramo to šesto mjesto"

Bouchard: Ovakvi navijači rijetko se viđaju

Druga trećina otvorena je novim golom Medveščaka. Nakon samo 33 sekunde igre Adam Naglich, koji se nalazio s lijeve strane, dodao je pak na drugu stranu do Adama Millera koji ga je bez problema pospremio u prazan kut mreže vratara Vienne Matthewa Zabe. Šest minuta kasnije Medvjedi su iskoristili još jedan powerplay kada je opet na dvije minute bio isključen Philipp Pinter. Andy Sertich i Nathan Perkovich namjestili su pločicu Kyleu Greentreeu koji ju je zatim proslijedio u mrežu između golmana i vratnice. No, zagrebački oklopnici nisu stali na tome, već su u 35. zapečatili pobjedu. Miller je primio pak na plavoj liniji, krenuo prema golmanu i pospremio pak iza leđa vratara Zabe.


"Uzeli smo dva boda protiv najbolje momčadi lige i bolju premijeru u Ledenoj nisam mogao imati. Što se tiče moje igre, još se uvijek privikavam jer se ovdje ipak igra malo drukčiji stil hokeja, a i površina leda je veća. U utakmicama koje slijede bit ću još bolji", rekao je napadač Francois Bouchard koji je prošlog tjedna pojačao redove Medveščaka, nakon svoje prve avanture u Ledenoj.

"Bilo je nevjerojatno, takvi navijači se rijetko viđaju"

U posljednjoj trećini igrači Vienne pokušali su nadmudriti obranu Medveščaka i Ouzasa, ali 27-godišnji vratar Medvjeda nije dopustio iznenađenje te je upisao svoj drugi ovosezonski shutout.

"Lijepo se vratiti nakon nekoliko tjedana u Ledenu. Bilo mi je lako doći do shutouta jer je obrana bila sjajna, blokirali su sve udarce prema golu"m kratko je prokomentirao Ouzy.

Medvjedima za dva dana predstoji gostovanje u Salzburgu, gdje će prvo mjesto na ljestvici braniti protiv Red Bulla.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.