"Menezes je dio mafije": Brazil ostao bez izbornika!

MANO MENEZES više nije izbornik brazilske nogometne reprezentacije, javljaju tamošnji mediji, a kao najizgledniji kandidat za njegovog nasljednika slovi Luis Felipe Scolari. Podsjetimo, Menezes je klupu Selecaa preuzeo 2010. godine nakon mini debakla Carlosa Dunge u Južnoj Africi, kada je Brazil ispao u četvrtfinalu od Nizozemske.

Brazil je vodio na dva velika natjecanja, Copa Americu 2011. godine te Olimpijske igre. U Londonu je izgubio finale od Meksika, a na Copa Americi ispao je u četvrtfinalu od Paragvaja. Ukupno je sjedio 30 utakmica na klupi peterostrukog svjetskog prvaka, upisavši 19 pobjeda, četiri remija i sedam poraza. Posebno su mu predbacivali dva poraza od Argentine.

Zanimljivo, Menezes je dobio otkaz nedugo nakon što je Romario, legenda brazilskog nogometa, zavapio za njegovom smjenom. "Menezes je dio mafije koja vlada Brazilskim nogometnim savezom. Njihov jedini interes je novac. Sve su to lopovi, štakori i banditi. S Menezesom nikad nećemo biti svjetski prvaci!".

Razloge otkaza također valja tražiti i u činjenici da Brazil već nekoliko mjeseci nije ni među deset najboljih reprezentacija svijeta, a jedno vrijeme bio je na čak 14. mjestu. Posljednji put na prvom mjestu Fifine ljestvice Carioce su bile još u svibnju 2010. godine, nakon čega je uslijedio gotovo nezabilježeni pad.

Nije nevažno ni što za dvije godine Brazilce očekuje domaćinstvo Svjetskog prvenstva. Očigledno se Savez želi što bolje pripremiti za nezapamćenu nogometnu svečanost, koju već godinama obećavaju. Između ostalog, nema bolje prilike za prekinuti 12 godina dug post. Posljednji put Brazilci su osvojili SP još 2002. godine u Japanu i Koreji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.