Milevskij ostao bez "desetke" u Hajduku: "Momčad prije svega"

Foto: Hajduk.hr

"SPREMNI smo! Spremni smo za prvu utakmicu", poručio je trener Hajduka Damir Burić, dan uoči putovanja u Estoniju. Bijeli u četvrtak otvaraju novu sezonu utakmicom 1. pretkola Europa lige protiv Sillamäe Kaleva, a Burić vjeruje kako će njegova momčad uspješno preskočiti tu prepreku.

"Nestrpljivo očekujemo prvu utakmicu. Vidim to na treningu, na licima igrača, govor tijela je pozitivan. Sad to trebamo prenijeti na utakmicu i nadam se da ćemo u Estoniji odigrati jako dobru utakmicu", poručio je Burić, kojem će to biti prva službena utakmica na klupi Hajduka.

"Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu"

Na pitanje je li Hajduk favorit, Burić je pokušao diplomatski odgovoriti.

"Naš je cilj da prođemo... s tim sam vam sve rekao", rekao je Burić. Ipak, novinari nisu popuštali.

"Gledajte, mi u svaku utakmicu idemo s ciljem da pobijedimo. Vjerujem u svoju momčad, u svoje igrače, i zato mogu kazati da idemo u svaku utakmicu na pobjedu".

Estonsko prvenstvo već je zakoračilo u 16. kolo, a Hajdukov protivnik, čini se, ne igra briljantno. U posljednjem kolu Kalev je poražen od drugoplasirane Flore.

"Joško Španjić je bio na utakmici sa snimateljem. Imamo kadrove, imamo određene scene s utakmica tako da smo upoznati s protivnikom. Oni su momčad koja je odigrala 16 utakmica, imaju jedan ritam, imaju snage za 90 minuta, ali i mi smo dobro radili na pripremama. Utakmica će pokazati koliko smo dogurali", rekao je Burić u uvodu analize protivnika.


"Oni nisu pokazali pravo lice. Igrali su protiv jake momčadi, koja je možda i najjača u Estoniji. Oni su u stanju odigrati jako dobru utakmicu. Visoka su momčad, imaju dvojicu igrača visokih 1.90 cm i 1.98 cm, moramo čuvati te prostore. To su situacije gdje moramo biti na nivou. Jedan prekid može pokvariti vaše planove, bez obzira na to koliko dobro vi igrali", rekao je Burić.

Burićev Hajduk bit će...

Kako će izgledati Burićev Hajduk?

"Bit ćemo organizirani, dinamični, brzi i agresivni. S igračima koji su došli dobili smo mogućnost rotacije, imamo širinu, zadovoljan sam. Moramo raditi na mirnoći, na realizaciji", objasnio je Burić.

Hajduk bez desetke u novu sezonu

Trener Hajduka objasnio je zašto je "desetka" privremeno umirovljena. Naime, ukrajinska zvijezda Artem Milevskij prošle je sezone bio ponosni vlasnik dresa s brojem 10, ali Burićevim dolaskom situacija se promijenila. Ukrajinac će u novu sezonu s brojem 20 na leđima, dok će "desetka" predstavljati cijelu momčad.

"Mi smo to zajednički odlučili, jer je to jedan duh zajedništva. Mentalitet je jako bitan, a mi želimo startati na način da je momčad zvijezda, a ne igrač", zaključio je Burić.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.