Milinković uoči spektakla u Osijeku: Nikad nisam bio spremniji

Foto: FFC

SAŠA MILINKOVIĆ će sutra u Osijeku na FFC11 nastupiti u borbi svoje karijere. S druge strane ringa bit će Steffan Traunmuller, opasni austrijski borac. Sale je svjestan da ovom borbom može puno dobiti, no ne želi da mu to stvara dodatni pritisak.

"Nema ozljeda, mislim da nikad nisam bio spremniji i ulazim nikad teži u borbu. Također se nadam da neće biti ozljeda niti nakon borbe", rekao je Milinković i time najavio da je spreman za borbu. Traunmuller je opasan borac koji je gubio samo od bivših ili trenutnih UFC boraca i Sale je svjestan koliko znači boriti se protiv takvog borca: "To je pozitivna stvar i borba protiv njega je korak u pravu smjeru. No, ne znam koliko bi mi mogla donijeti pobjeda protiv njega, jer ja još uvijek trebam tek dostići moj fizički i tehnički maksimum i tek onda bih mogao vidjeti gdje sam među top teškašima Europe. Bez lažne skromnosti, mislim da je ovo tek neki prvi korak u pravom smjeru."

Milinković je odličan BJJ borac i za očekivati je da će borbu pokušati odvesti u parter, no postoji li opcija da ga možda prvo proba izmoriti u stand-upu, kao što je ispao slučaj u finalu Hrvatske MMA lige. "Nažalost, protiv Glavaša se pokazalo da mogu primiti udarce i izdržati u stand-upu, no ta borba je bila jedna velika hrpa mojih grešaka i dosta sam platio danak neiskustvu. Za ovo borbu, ja čak mislim da će Traunmuller mene probati baciti dolje, jer njegove najjače karakteristike su klinč i rušenja. Ja ću probati testirati svoje hrvanje protiv njegovog, kao i svoju borbu na nogama. Moram se pobrinuti da dam sve od sebe, a sve ostalo vjerujem da nije samo u mojoj domeni", rekao je najbolji osječki borac.

Iako ga mnogi smatraju najboljim hrvatskim BJJ borcem, Sale je tu skroman: "Ja ne smatram da sam najbolji hrvatski "jiujitser", jako dobro poznajem tu scenu i tu ima hrpa momaka koji su tehnički bolji od mene. Ja sam jedan od rijetkih koji se okrenuo MMA-u, pa to pokazujem široj javnosti, no hrvatska scena je strašno jaka i ima momaka koji su puno bolji od mene."

No BJJ je Saletova ljubav i drago mu je zbog ovog što se događa u svijetu: "Drago mi je, kao što smo vidjeli na Metamoris eventu, da se BJJ diže na jednu višu razinu, to je vještina koju koriste svi MMA borci i drago mi je da dobiva svoje mjesto pod suncem. Ne znam koliku ti dečki imaju financijsku satisfakciju od toga, no drago mi je vidjeti da se nešto događa." A na pitanje da li bi bio spreman nastupiti na nekom vrhunskom BJJ eventu, dodao je: "To bi značilo da bih se morao posvetiti nekoliko mjeseci samo teškim BJJ treninzima, jer velika je razlika između MMA-a i samog jiu jitsua, što vidimo i po Vinnyu Magalhaesu, jednom od najboljim BJJ boraca svijeta. Trenutno je moj fokus na MMA-u."

Za kraj smo se i našalili nakon pitanja s koliko kilograma će uči u borbu. "Mislim da ću biti na negdje 112 kilograma, no nisam siguran", rekao je Milinković, a nakon toga je njegov klupski kolega Ivica Tadijanov dodao: "Ali od svlačionice do ringa će se toliko oznojiti da će postati poluteškaš."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.