"Moglo je i gore": Mlada Hrvatska s Engleskom za odlazak na Euro

Foto: Hina

MLADA hrvatska reprezentacija (U21) u dodatnim kvalifikacijama za plasman na Euro 2015. u Češkoj, igrat će protiv Engleske!

Izabranici Nenada Gračana osvojili su prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini ispred Ukrajine i Švicarske, ali zbog slabog koeficijenta nisu bili među nositeljima.

Dobili su vrlo teškog protivnika, iako ne i najgoreg, a prva utakmica na rasporedu je 8. listopada i igrat će se u Engleskoj, dok je uzvrat 14. listopada.

Hrvatski izbornik Nenad Gračan nakon ždrijeba je rekao:

"Nema lakih protivnika u ovoj fazi. Sve su to velika imena i bit će nam teško. Da nismo dobili Englesku, izvukli bi Francusku, Španjolsku, Italiju... Moji igrači i ja smo jako motivirani da napravimo posljednji korak prema Euru. Imamo kvalitetu i motivaciju, a Engleska nije nepobjediva. Vjerujem da imamo sve što nam treba za uspjeh. Pokušat ćemo izvući dobar rezultat u prvoj utakmici, da u uzvratu, uz pomoć navijača, osiguramo prolaz".

Englezi su u svojoj kvalifikacijskoj skupini 1 uvjerljivo osvojili prvo mjesto sa 9 pobjeda i 1 remijem, te gol razlikom 31-2. Engleska je bila u skupini sa Finskom, Moldavijom, Walesom, Litvom i San Marinom, a najefikasniji u kvalifikacijma bio je 21-godišnji napadač West Bromwich Albiona Saido Berahino sa 9 golova, dok je Harry Kane (Tottenham) postigao 5 pogodaka.

Englezi su nastupili na posljednja četiri EP-a.


Svi parovi play-offa za U21 EP:

Engleska - HRVATSKA 
Slovačka - Italija
Francuska - Švedska
Danska - Island
Nizozemska - Portugal
Ukrajina - Njemačka
Srbija - Španjolska

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.