Mourinho nakon poraza objasnio Amerikancima: "Znate li vi s kim razgovarate?"

Foto: Getty Images / Guliver image

U DRUGOJ pripremnoj utakmici ove sezone Chelsea je poražen od momčadi New York Red Bulls. Amerikanci su na International Champions Cupu prvacima Engleske i njihovom vrataru Asmiru Begoviću, na Red Bul Areni u New Jerseyju, zabili četiri komada. Begović je, da situacija bude teža za njega, igrao tek od 46. minute. U debitantskom poluvremenu mrežu mu je napunila trećeplasirana ekipa MLS-a, točnije klinci koji su poniknuli u školi Red Bulla. Amerikanci su ponosni što su se Chelseaju suprotstavili s čak devet igrača iz svog pogona. Begović je nedavno stigao u Chelsea iz Stokea za osam milijuna funti.

U prvom dijelu susreta Chelsea je zaigrao s pet standardnih prvotimaca; Courtoisom, Ivanovićem, G. Cahillom, Azpilicuetom i Fabregasom, da bi u nastavku zaigrati i Terry, Matić, Hazard te Costa. 

Chelsea je poveo preko Remyja u 26. minuti, ali New York je u 20 minuta zabio tri pogotka i preokrenuo utakmicu. U strijelce su se upisali Castellanos, Adams i David. Zaostatak Bluesa smanjio je Hazard na drugu asistenciju Oscara, a Davis je postavio konačnih 4:2, 13 minuta do kraja utakmice. Chelsea u nedjelju igra protiv PSG-a.

Josea Mourinha poraz od New Yorka u ovoj fazi priprema, dakako, nije nimalo zabrinuo.

"Klinci koje je New York večeras odabrao bili su odlični protivnici. Spremni, brzi, motivirani i presretni što igraju protiv Chelseaja. Pružili su nam dobru utakmicu, možda malo bolju nego što su trebali, ali ipak, pravu provjeru"

Na upit da prokomentira svoju momčad Mourinho je odgovorio: 

"Razgovarate s menadžerom najbolje ekipe u Engleskoj. Mi nemamo slabih strana. Mi smo top momčad, s vrhunskim igračima. Počeli smo s treninzima prije čest dana. Odradili smo svega 11 treninga i ne trebamo nove igrače. Vjerujemo ekipi koju imamo"

Sastavi:
 
New York Red Bulls: Kyle Reynish (Santiago Castano, 70’); Shawn McLaws (Jamie Thomas, 71’), Roy Miller © (Bolu Akinyode, 71’), Karl Ouimette, Marius Obekop (Victor Manosalvas, 71’), Daniel Bedoya (Franklin Castellanos, 46’), Konrad Plewa (Michael Da Fonte, 46’), Leo Stolz (Colin Heffron, 71’), Tyler Adams (Devon Chesterton-Williams, 71’), Sean Davis, Christopher Tsonis (Dan Metzger, 46’)

Udarci na gol: 10; Udarci u okvir: 7

Chelsea FC: Thibaut Courtois (Asmir Begovic, 46’); Branislav Ivanovic © (Ola Aina, 46’), Cesc Fabregas (Ramires, 46’), Kurt Zouma, Oscar, Jon Obi Mikel (Nemanja Matic, 46’), Bertrand Traore (Ruben Loftus-Cheek, 46’), Loic Remy (Diego Costa, 46’), Victor Moses (Eden Hazard, 46’), Gary Cahill (John Terry, 46’), Cesar Azpilicueta (Dominic Solanke, 71’)

Udarci na gol: 21; Udarci u okvir: 6

Pročitajte više