NY Rangersi izjednačili protiv Tampa Bayja u finalu Istoka

Foto: NY Rangers/NHL

HOKEJAŠI New York Rangersa poravnali su omjer u pobjedama protiv Tampa Bay Lightninga na 2:2 u finalu Istočne konferencije doigravanja NHL lige 5:1 pobjedom u četvrtom dvoboju igranom u Tampi.

Rangersi su tako ostvarili prvu pobjedu u ovogodišnjem doigravanju s više od jedan razlike, a njom su prekinuli nevjerojatan niz od 12 uzastopnih pobjeda s jedan razlike u doigravanju koji je trajao još od prošlogodišnjeg finala Istoka.

Nakon što su "preživjeli" veliki pritisak domaćih na početku utakmice, Rangersi su poveli iz protunapada kojega je golom okrunio Rick Nash (17:18) nakon odličnog poteza Carla Hagelina i dodavanja Kevina Hayesa.

U drugoj trećini briljirao je vratar Rangersa Henrik Lundqvist, koji je ukupno obranio 39 od 40 udaraca domaćih, a jedini koja ga je uspio svladati bio je kapetan Lightninga Steven Stamkos (31:30) koji je poravnao na 1:1 iznimno snažnim i preciznim udarcem. Ipak, Rangersi su do kraja drugog dijela dvoboja preuzeli kontrolu utakmice povevši sa 3:1. Prvo je Chris Kreider (35:16) odlično reagirao na jedan odbijanac, a zatim je udarac Keitha Yandlea (37:04), koji bi završio u ogradi iza gola, Victor Hedman nesretno skrenuo iza leđa svog vratara Bena Bishopa.

U trećoj trećini pobjedu Rangersa potvrdili su veteran Martin St. Louis (45:08) svojim prvim golom u ovom doigravanju, te Rick Nash (51:33), koji je tako po prvi put u karijeri postigao više od jednog gola u utakmici doigravanja.

Peta utakmica ovih suparnika igrat će se u nedjelju u Madison Square Gardenu, a šesta ponovno u Tampi u utorak. Eventualna sedma zakazana je za sljedeći petak u New Yorku.

Plasman u veliki finale izborit će momčad koja prva ostvari četiri pobjede.

U finalu Zapada trenutačni omjer u pobjedama između Anaheim Ducksa i Chicago Blackhawksa je 2-1 u korist Anaheima, a četvrti dvoboj igrat će se večeras u Chicagu.

FINALE ISTOKA:

Tampa Bay - NY Rangers   1-5

(omjer u pobjedama je 2-2)   

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.