Najbolji odlaze, ali imamo još Livaju i Roguljića!

Foto: Index

LUKA BOGAN prelazi iz Adriatica u Red Bull Salzburg, čime završava priča o sjajnoj generaciji igrača trenera Franka Bogdana rođenih 1996. godine, koja je pobjeđivala na turnirima i Dinamo predvođen Alenom Halilovićem.
 

Prvo ime svakako je Ante Roguljić, koji je iz Adriatica otišao u Red Bull Salzburg kao jedan od najboljih igrača U-17 reprezentacije. Njegovi suigrači su bili velika Hajdukova nada Josip Bašić, te Franjo Prce, koji su otišli u Hajduk i također su standardni reprezentativci, a također i Ante Blažević, veliki napadački potencijal na Poljudu.
 
"Svi su oni došli nakon dopunske selekcije, da bi jedan period proveli kod mene. Odlazak u veće klubove normalan je proces. Ovdje valja spomenuti i Nikolu Vlašića, Blankinog brata, koji je godinu dana mlađi, ali je bio toliko dobar da je igrao za starije. I on je danas jedan od glavnih igrača reprezentacije u svom godištu", kaže Bogdan.
 
Adriatic danas sve više privlači pažnju prodajom igrača u inozemstvo. Zimus je otišao Roguljić, nedavno Mirko Livaja u Cataniju, a sada i Luka Bogdan u Red Bull...
 
"Normalno je da mladi igrači žele napredovati i napraviti nešto u karijeri. Mlađi Livaja ide u Primaveru, a Luka u U-19 momčad Austrijanaca. Na njima je težak put dokazivanja, kojega je prošao i Marko Livaja prije nego što je zaigrao za Inter i Atalanu", kaže Bogdan.
 
Podsjetimo, i on je igrao u Primaveri. Najprije za Cesenu, a onda i za Inter. Livaja je bio i dio U-20 reprezentacije koja je ispala od Čilea na SP-u, a do Bogdana je došao sasvim slučajno.
 
"Igrao je za Kaštelane na jednom dječjem turniru i fizički dosta dominirao. Mislio sam da su nam podvalili starije dijete, pa sam išao provjeriti koje je godište, a kad sam se uvjerio da je sve u redu, odmah sam ga pozvao da dođe trenirati u Vranjic, gdje sam tada vodio školu. Na kraju je on izrastao u profesionalca, makar još uvijek mislim da on po talentu može davati puno više i da je igrač za najbolje europske klubove", kaže Bogdan.
 
Što dalje, kakva je perspektiva ove najmlađe splitske škole?
 
"Do kraja ljeta će u inozemstvo još nekoliko igrača, prije svih desni bočni Marko Jurić, ali za sada ne bih otkrivao njegov novi klub. U Adriaticu trenutno imamo još barem dva igrača koji talentom ne zaostaju za Livajom i Roguljićem, ali bit će zanimljivo pratiti i razvoj svih ostalih igrača, koji će se radom pokušati nametnuti i izgraditi uspješnu nogometnu karijeru"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.