Najuzbudljiviji UFC-ov event ove godine: Gustafsson u Londonu razbio Manuwu

Foto: Fightsite

U SJAJNOJ atmosferi londonske O2 Arene održan je vjerojatno najuzbudljiviji UFC-ov event ove godine. U glavnoj borbi slavio je Alexander Gustafsson nokautiravši Jimia Manuwu nanijevši mu prvi poraz u karijeri. Michael Johnson je imao dovoljno vremena da se pripremi i savlada Melvina Guillarda, dok je ponovno oduševio Gunnar Nelson.

Alexander Gustafsson zaslužuje novi napad na Jona Jonesa. To je jedini pravi zaključak koji se može donijeti nakon večerašnjeg eventa u Londonu. Gustafsson je s druge strane imao Jimia Manuwu, britanskog borca koji je završio svih svojih 14 dosadašnjih protivnika. No Gustafssonu to nije smetalo, prvu rundu se obranio od jednog rušenja, nakon toga srušio Manuwu te dominantno odradio cijelu rundu, dok je u drugoj svog protivnika završio.

Nakon jednog slučajno prsta u oko Jimia Manuwe, britanskog borca je možebitno ponio adrenalin, pa se prebrzo vratio u borbu. Malo nakon toga Gustafsson plasira jedan direkt kojim otvara Manuwu, prilazi mu, pogađa koljenom u glavu te serijom udaraca ruši i na podu završava. Sjajan posao švedskog borca koji sada zaslužuje ono što mu je UFC trebao ponuditi i prije ove borbe, borbu za naslov, nebitno obrani li ga Jones ili novi prvak bude Glover Teixeira.

U sunaslovnoj borbi sjajan je nastup pružio Michael Johnson, koji je, iako je u borbu upao naknadno, imao dovoljno vremena da se pripremi za opasnog nokautera Melvina Guillarda i odradi dovoljno dominantan nastup za jednoglasnu sudačku odluku. Sudačkom odlukom slavio je i ljubimac publike Brad Pickett, protiv hrabrog Irca Neilla Seerya, koji je, iako je prije samo dva tjedna prihvatio borbu, odradio vrhunski nastup te si vjerojatno osigurao ugovor s UFC-om na još koju borbu.

A Gunnar Nelson je ponovno priča dana. Iako se smatralo da mu je Omari Akhmetov najteži protivnik do sada, on je i ovog dagestanskog udarača riješio gotovo rutinski. Vrlo lako je srušio svog protivnika, a onda ga na podu polako mučio dok ga nije uspio završiti gušenjem pred kraj prve runde. Treći UFC-ov nastup ovog momka, sva tri su bila u Engleskoj i u sva tri je uvjerljivo slavio. Možda je vrijeme da Nelson napokon bude predstavljen američkoj publici.

U uvodnim borbama vidjeli smo fantastičan nastup neporaženog mladog Britanca Lukea Barnatta, koji je nokautirao Matsa Nillsona, a oduševio je i Ilir Latifi, kojem je UFC dao priliku nakon poraza od Mousasia. On je pokazao snagu i sjajnu hrvačku tehniku te je ugušio Cyrilla Diabatea, kojem je ovo bila posljednja borba u karijeri, kako je najavio prije eventa.

Rezultati:

Alexander Gustafsson def. Jimi Manuwa - TKO, R2 1:18
Michael Johnson def. Melvin Guillard - jednoglasna sudačka odluka
Brad Pickett def. Neil Seery - jednoglasna sudačka odluka
Gunnar Nelson def. Omari Akhmedov Submission - SUB, R1 4:36
Ilir Latifi def. Cyrille Diabaté Submission - SUB, R1 3:02
Luke Barnatt def. Mats Nilsson - TKO, R1 4:24
Cláudio Henrique da Silva def. Brad Scott - jednoglasna sudačka odluka
Igor Araujo def. Danny Mitchell Decision - jednoglasna sudačka odluka
Louis Gaudinot def. Phil Harris- SUB, R1 1:13

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.