"Najveći derbi Balkana": Policija, Vujović i igrači spriječili nerede, Červar odbio izaći pred novinare!

Foto: Screenshot (Ekipa.mk)

VARDAR PRO drugi je finalist SEHA lige! Sa Zagrebom CO borit će se za naslov prvaka regije, koja se ove sezone proteže sve do Bjelorusije.

> Zagreb preko Bjelorusa do finala SEHA lige!

> Sandi Šola podnio ostavku, u Skopju se bira novi predsjednik SEHA lige

U makedonskom derbiju za finale Vardar je porazio Metalurg sa 22:21. Do pobjede je Vardar predvodio Igor Karačić sa pet golova, Stoilov i Raković dodali su po tri, a odličan je bio vratar Stahinja Milić sa 14 obrana. Renato Vugrinec bio je najbolji u momčadi Metalurga sa pet golova, Georgievski je zabio četiri.

Početak utakmice obilježio je okršaj navijača makedonskih klubova. Komiti i Pirati bili su na rubu masovne tučnjave u 10. minuti drugog poluvremena, a policija je brzom reakcijom spriječila obračun. Pomogao je i trener Vujović te nekoliko igrača na s klupe.

Do gužve je došlo nakon što su navijači Metalurga, pišu makedonski portali, počeli bacati razne predmete prema dijelu gdje su neutralni navijači i klupe obiju momčadi. "Komiti" su se krenuli obračunati s rivalima, ali obračun je spriječen.

Jedini Makedonac osuđen u Haagu ujedinio navijače nakon kraćih nereda



Deset minuta kasnije navijači su opet bili ujedinjeni te zajedno pjevali. Makedonce je ujedinio jedini Makedonac osuđen u Haaškom tribunalu, Johan Tarčulovski, koji je prije nekoliko dana izašao iz zatvora u Diezu u Njemačkoj, gdje je odslužio 12-godišnju kaznu za zločine nad civilima tijekom oružanog sukoba u Makedoniji 2001. godine.

Tarčulovski je 2008. bio osuđen na dvanaest godina zatvora zbog policijske akcije u selu Ljuboten, u kojoj je ubijena grupa albanskih civila. Navijači su zajedno pozdravili dolazak Johana Tarčulovskog uz prigodne transparente dobrodošlice, veličanstvenu koreografiju i pjesmu.

Červar nije došao na pressicu, Vujović ponosan na igrače

Trener Vardara Veselin Vujović nakon pobjede bio je ponosan na svoje igrače, ali iznenađen reakcijom Line Červara koji se nije pojavio na press konferenciji nakon utakmice.

"Da sam ja izgubio utakmicu, došao bih na konferenciju, ali očito razmišljam drugačije od Červara".

"Mislim da su obje ekipe odigrale dobru utakmicu. Metalurg je bio slabiji bez Mirkulovskog i Markovskog, kontrolirali smo utakmicu, a oni su si otežali situaciju naivnimm pogreškama", dodao je Vujović.

"Vardar i Metalurg opet su pokazali da je ovo najveći balkanski derbi! Borba je bila velika, napravili smo neke pogreške i dopustili Metalurgu da se vrati u igru zahvaljujući i ponekoj sudačkoj odluci. Ipak, igrali smo dobro kada je bilo najpotrebnije i dobili željenu pobjedu", rekao je Stjanče Stoilov, jedan od najboljih igrača Vardara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.