Navijači, zahvalite supruzi: Cheechoo ostaje u Medveščaku!

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAVIJAČI Medveščaka i ljubitelji Jonathana Cheechooa mogu definitivno i skandirati "Ashley Cheechoo" na narednim utakmicama. Supruga hokejaške zvijezde imala je veliki utjecaj na njegov ostanak u Domu sportova. Kao što smo pisali i ranije, Metalurg iz Magnitogorska je definitivno želio dovesti Cheechooa usred sezone, ali kapetan Medveščaka je ostao u Zagrebu.
 

"Metalurg je definitivno bio zainteresiran, trener Mike Keenan nas je kontaktirao, razgovarali smo, ali to je bilo sve", otkrio je Cheechoov agent Darryl Wolski. Kanađanin je stigao i u Zagreb, obilazi svoje igrače po Europi, a dolazak u hrvatsku metropolu bio je znak da se definitivno kuhalo. No, Cheechoo ostaje do kraja sezone, piše KHL.hr
 
"Sve je moguće, transferi se događaju u ovom poslu i kad se najmanje nadate. Tako da bih rekao da je 75-80% posto vjerojatno da će ostati. On bi želio ostati u Zagrebu, supruga i dijete su mu apsolutno oduševljeni u Zagrebu. Mislim da bi ona plakala da sad odu odavde jer prvi put je potpuno zadovoljna destinacijom. Sviđa joj se sve, zemlja, grad, ljudi, suigračeve supruge. Da je Jonathan samac, vjerojatno bi bila druga priča, ali on misli i na suprugu i dijete."
 
Koliku bi plaću Cheechoo mogao dobiti u Rusiji?
 
"Nekih 5-6 puta više nego u Medveščaku, ali nije sve u novcu. Ovdje je mirno, lijepo i ugodno. Grad je divan i takvi detalji ponekad znače više od novca. Pogledajte, recimo, ove navijače. Bio sam nedavno u Pragu i Stockholmu na utakmicama, jedino se Švedska može mjeriti s Domom sportova. No, ako netko dođe i ponudi vam par milijuna dolara, to je teško odbiti. Znate kako se kaže, sve je na prodaju..."
 
Kako je poslovati s Medveščakom?
 
"Osobno sam jako zadovoljan suradnjom. Sjajno rade svoj posao. Aaron Fox je nov u tome, ali jako ga poštujem i napravili su odličan posao. Uprava je složila momčad koja će i donekle biti izlog za ruske klubove, da se nakon dobre sezone mogu prodati za ogroman novac. Osobno bih radije da moji igrači ovdje potpisuju za 30.000 dolara mjesečno koje će sigurno dobiti, nego negdje drugdje za 70.000, ali da nisi siguran kada će novac stići."
 
Postoji li još koje pojačanje za 'medvjede' među vašim igračima?
 
"Razgovaramo o tome. Jedno od spominjanih imena je Brock Trotter, koji još nije potpuno spreman zbog ozljede vrata i ramena. Sad je 95% spreman, ali dok nije 100 posto neće u novi klub. Još prije par godina uspješno je igrao za Dinamo Rigu. Sad je iskusniji, a ima tek 26 godina", zaključio je Wolski, koji je između ostalog i agent Nicka Drazenovicha, jednog od hokejaša koji bi naredne sezone mogao stići u Ledenu.
 
"Kontakti postoje već par godina, on i dalje kroz AHL juri svoj NHL san koji nije tako lako ostvariti. Kad od njega odustane, dolazak u Zagreb mu je definitivno opcija."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.