"Ne mogu više, pustite me" - tko bi sve mogao napustiti Hajduk?

Foto: Hina

HAJDUK se poslije ispadanja iz Europe okreće domaćem natjecanju, ali moguće bez dosta ključnih igrača sadašnje momčadi. Tko su najizgledniji kandidati za odlazak s Poljuda?

Tomislav Kiš

Mladi napadač najbliže je odlasku. Jučer smo pisalo kako je Kišu ponuđen novi ugovor s boljim uvjetima, ali da igrač i njegovi zastupnici nisu prihvatili ponudu. 

"Razočarani smo ponudom Hajduka za produžetak ugovora do 2018. godine, razočarani smo ukupnim odnosom Hajduka i minutažom, povjerenjem, ništa se nije promijenilo na bolje. Nismo zadovoljni uvjetima i odmah tragamo za novi klubom", rekao je Robert Novosel, zastupnik Kiša za Slobodnu Dalmaciju".

S druge strane Brbić tvrdi da to nije istina:

"Nije točno da smo ponudili ugovor kakav ih nije zadovoljio, nego zastupnici igrača jučer naprosto nisu htjeli potpisati produžetak ugovora s Hajdukom. Sve se može već sutra okrenuti i on potpisati, ali Kiš nije želio produžiti ugovor. Mogu oni i tražiti novi klub, a sve je još otvoreno" , rekao je Brbić.

Hajduk je tako u problemima jer je Kišu do isteka ugovora ostalo manje od godinu dana,.

Andrija Balić

Baliću ipak dulje traje ugovor nego Kišu, ove godine je produljio do 30. lipnja 2018. godine, ali interes Udinesea je velik i lako se može dogoditi da mladi veznjak napusti Poljud. Situaciji nije pomogla rana izmjena Balića u utakmici protiv Slovana, ali Talijani su pisali prije utakmice o interesu Udinesea:

"Ozljeda Guilhermea mogla bi ubrzati odluku da ga Udinese dovede. Andrea Carnevale, glavni skaut kluba, nekoliko puta je gledao Balićeve utakmice, a posljednji put prije mjesec dana u Kopru", piše Messaggero Veneto i dodaje da je tada skaut zapazio i Nikolu Vlašića.

Za Balića je ovog ljeta Valencija navodno nudila 6 milijuna eura.

Tino Sven Sušić

Glasine oko Sušića su se stišale u zadnje vrijeme, ali još prije mjesec dana se pisalo o njegovom nezadovoljstvu statusom u Hajduku. U tom periodu se ipak malo vratio u formu, ali smatra da je prerastao Hajduk i moguć je njegov odlazak.

Mijo Caktaš

Caktaš je po običaju odigrao sjajni ljetni dio sezone gdje je sa svojim golovima i asistencija zajedno s Vlašićem i Balićem nosio Hajduk do 4. pretkola Europa lige, ali je izrazio svoje nezadovoljstvo poslije utakmice protiv Slovana gdje je na početku drugog poluvremena tražio izmjenu zbog ozljede:

"Odlazim, ne mogu više, imam neke ponude, nadam se da će me klub pustiti", rekao je poslije utakmice Caktaš, novopečeni hrvatski reprezentativac.
 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.