Nijemci "pucaju", Mertesacker vikao na novinara: Što želite od nas? Pa prošli smo u četvrtfinale!

Foto: Hina

NJEMAČKI mediji kao i dio navijača nisu zadovoljni igrom njemačke reprezentacije na SP-u u Brazilu. Pritisak na izborniku Jogiju je ogroman. Elf je slomio hrabre Alžirce s dva gola tek u sudačkoj nadoknadi. Nijemci očekuju da njihov national-stroj lakše rješava ovakve utakmice. Armosfera kojom su ispratili njemačku reprezentaciju na turnir također je bila napeta. U prijateljskoj utakmici protiv Kameruna nisu ni napunili stadion. Igra u Brazilu izaziva negativne kritike Loewove taktike, po uzoru na Guardiolu. Nema mjesta za Klosea, Lahm ne briljira na defenzivnom veznom, puno je pitanja. No, to turnir se tek zahuktao.  

Njemačku u četvrtfinalu čeka okršaj s Francuskom, a novinar ZDF-a napomenuo je Peru Mertesackeru kako igra protiv Tricolora mora biti na višoj razini od ove protiv Alžira, ako žele izboriti polufinale. 

"Što želite od mene? Što želite? Ne razumijem", rekao je nervozni Mertesacker.

"Što je vama? Zar vi mislite da u osmini finala SP-a igraju neke sajamske ekipe? Alžir je odlična momčad koja je bila uvjerena da nas može pobijediti. Borili smo se s njima 120 minuta. Najvažnije je da smo mi u četvrtfinalu. Ili biste vi radije da smo igrali lijep nogomet i ispali u osmini finala?", ironično je nadodao njemački reprezentativac.

Schürrle: Znali smo da nas čeka teška utakmica


Andre Schürrle prvi je otključao vrata čudesnog alžirskog golmana Raïsa M'Bolhija.

"Alžirci su odradili odličan posao", pohvalio je igrač Chelseaja momčad Vahida Halilhodžića.

"Nije bitno kako, važno je samo da smo prošli dalje. Imali smo i sreće, ali protiv Francuske moramo igrati bolje", poručio je Schürrle.

Lahm: Neuer nas je spašavao

Kapetan Philipp Lahm smatra kako nije sve bilo baš toliko loše.

"Znali smo da nas čeka nezgodan suparnik i da nam neće biti lako igrati protiv njih. Previše lopti smo gubili na sredini terena, a da ne spominjem kriva dodavanja zbog kojih su nas kontrirali. Tu nas je dosta spašavao i Manuel Neuer. Sve u svemu, pobjeda je tu i sada se moramo što bolje odmoriti za utakmicu s Francuskom", rekao je Lahm.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.