Ništa "vražje" kod Crvenih vragova: Belgijci ispali bez ispaljenog metka

Foto: HINA

ARGENTINA se golom Gonzala Higuaina iz osme minute susreta plasirala u polufinale svjetskog prvenstva, a da ni drugu utakmicu knockout faze nije oduševila ni u kom segmentu nogometne igre. No ne treba se čuditi, ova svjetska smotra ponudila je mnogo sličnih scenarija i očigledno će ostati zapamćena po tome su se svi favoriti natjecanja doslovce mučili za ući u borbi za medalje.

> Belgijci se opraštaju od Brazila: Bit ćemo bolji za četiri godine u Rusiji

> Argentinski junak Higuain: Znao sam da ću zabiti protiv Belgije

Belgijci su za razliku od Čileanaca, Alžiraca i Meksikanaca pali bez ispaljenog metka

Međutim, u dobrom dijelu slučajeva protivnici Brazila, Njemačke ili Nizozemske briljirali su i igrali iznad svojih mogućnosti, dok je ovaj put nevjerojatna generacija belgijski nogometaša pala bez ispaljenog metka i to u presudnom trenutku, najvećoj utakmici u posljednji 28 godina. Jednostavno nije bilo dovoljno odlučnosti i hrabrosti. Wilmotsovi wunderkindovi potpuno su podbacili.

Crveni Vragovi ipak još nisu spremni za velike stvari

Uoči svjetske smotre, nogometni stručnjaci upozoravali su kako ova Belgija još mora sazrijeti, kako nije spremna za najveće dosege, već će to biti za dvije godine u Francuskoj. Vidjevši ih ipak na djelu, onako enormno fizički nadmoćne i fino tehnički potkovane mnogi su sumnjali u tom, ali ispostavilo se kako je ipak nečeg nedostajalo. I to ne samo onaj mentalni aspekt već i drskost, koja bi ih trebala krasiti.

Argentinci igraju točno koliko je potrebno da dopužu u finale

Argentina s druge strane naizgled igra točno onoliko koliko treba da se dovuče do prognoziranog mitskog finala s Brazilom. Iran su dobili s 1:0, Bosnu na jedvite jade, a Nigeriju još teže. Švicarcima su zabili u produžecima, a Belgijancima na samom otvaranju susretu. Izbornik Sabella u tom svijetlu, ili je matematički genijalac ili neznalica koji sam čeka da reflektori otkriju sve njegove slabosti.

Kao u susretu Brazil - Kolumbija, jeftini rani pogodak prelomio susret

No vratimo se događanjima u Brasiliji, gdje je 68 tisuća gledatelja pozdravilo gol Gaučosa već u osmoj minuti. Nakon odbijanca na rubu kaznenog prostora, Higuain je spretno opalio poluvolej, a lopta se zakoprcala u golu Courtoisa. Uzvratili su Belgijci preko De Bruynea, čiji je udarac s 25 metara jedva odbio Romero. U 38. minuti Messi je umalo poentirao iz slobodnjaka, da bi najbolja prilika stigla u finišu poluvremena, kada je nakon ubačaja Mirallas tukao glavom tik pored gola.

Wilmots nije pokazao dovoljno hrabrosti

Nakon izrazito siromašnog prvog dijela, nastavak su bolje otvorili Gaučosi. U 53. minuti Higuain se sjurio prema golu Courtoisa, odlično pucao, ali lopta liznula gredu. Uslijedilo je nekoliko poluprilika Belgije kao rezultat jalove dominacije, da bi u sudačkoj nadoknadi va banque igru Wilmotsove momčadi umalo iskoristio Messi. Sjurio se prema Courtoisu, međutim ovaj je sjajno reagirao. U 94. još smo upisali gužvu pred Romerom koja je završila slabim udarcem Witsela.

Argentina - Belgija   1:0  

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.