Nisu svi Pirlo: Pogledajte Ronalda među najgorim izvođačima "panenke" u povijesti!



MAJSTORSKI i hrabri način izvođenja penala, nazvan po Antoninu Panenki, koji je takvim stilom Čehoslovačkoj 1976. donio europsku titulu protiv Njemačke u Beogradu, ovih je dana opet u modi.

Nakon što su talijanski i španjolski as i na Euru 2012. uspješnim izvođenjem dodatno popularizirali kultni udarac, opet su krenula novinarska hodočašća do kuće dobrog Panenke i njegova tko zna koja ponavljanja priče kako je taj udarac uvježbao pucajući golmanu Bohemiansa Zdeneku Hruški na treningu za pivo ili čokoladicu.

Ovom prilikom međutim ne prisjećamo se originala, nego loših, najgorih kopija njegovog udarca. Gledajući katastrofalne pokušaje "panenke" u priloženom video, sigurno ćete se smijati.

Ali, onima koji su promašili, naravno nije bilo do smijanja, prije svih Arminu Hobelu, prvom izvođaču na snimci. Kapetan i najbolji strijelac austrijskog Swarowski Wattensa, krenuo je protiv Blauweiss Linza pucati odlučujući penal u kvalifikacijama za drugu austrijsku ligu.

Njegov pokušaj "panenke" bio je tako očajno izveden, da je golman suparnika David Wimleitner, nakon što je već pao na desnu stranu, imao vremena uspraviti se i uhvatiti loptu koja je išla po sredini gola.

Nakon heroja austrijske provincije koji je postao tragičar, slijedi puno veća faca. Brazilac Elano prošle je godine u veličanstvenom brazilskom derbiju njegovog Santosa i Ronaldinhovog Flamenga, smiješno izveo "panenku", a golman suparnika Felipe ne samo da je obranio "udarac", nego je nakon toga likujući krenuo žonglirati s loptom! Inače, Flamengo je pobijedio 5:4.

"Panenku" znaju promašiti i najveći majstori: Cristiano Ronaldo prije samo dva mjeseca je svojom u Bilbau na utakmici Primere pogodio golmana domaćeg Athletica Gorku Iraizoza. Iako je Real slavio 3:0, ovaj Ronaldov neuspjeh bio je lijepa satisfakcija domaćim navijačima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.