Nizozemci će u slučaju naslova u Brazilu doslovno otići među zvijezde

Foto: Hina

NIZOZEMSKA nogometna reprezentacija dobila je još jedan motiv za osvajanje Svjetskog prvenstva u Brazilu. Naime, u slučaju slavlja u finalu cijeli stožer Nizozemaca ima priliku na turistički posjet svemiru.

Nizozemska tvrtka Ruimtevaartbedrijf SXC odlučila je, inspirirana sjajnim nastupima Van Gaalove momčadi u prvom krugu Mundijala, omogućiti nacionalnoj selekciji besplatni put u svemir. Projekt je to komercijalnih letova na kojem rade već nekoliko godina i očekuje se da će brzo započeti, a cijena im je 70 tisuća eura.
 
"Kao kompanija nizozemskog podrijetla, iznimno smo ponosni na postignuća naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Izvanzemaljske predstave zaslužuju i izvanzemaljske nagrade."
 
"Želimo cijelu našu reprezentaciju doslovno odvesti na višu razinu", objasnio je ovu inicijativu suosnivač SXC-a Michiel Mol, dodajući kako je ideja nastala nakon sjajnog leta i pogotka glavom Robina Van Persieja protiv Španjolske.
 
Prvi korak na putu Nizozemaca do svemira je ogled osmine finala protiv Meksika, koji je na rasporedu u nedjelju u 18 sati u Fortalezi.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.