Novi engleski problem s rasizmom: Brat v.d. izbornika član neofašističke stranke

PRIJE točno 18 godina Stuart Pearce i Paul Ince porječkali su se tijekom prijateljske utakmice između Engleske i Nizozemske koja se igrala na Wembleyju, a ništa sporno ne bi bilo u tom događaju da Pearce, koji je trenutno postavljen na mjesto privremenog izbornika Engleske, nije rasistički izvrijeđao svog suigrača Incea.

Stuartov brat Dennis član neofašističke britanske stranke BNP



Engleski mediji su pokrenuli zanimljivu raspravu u kojoj upozoravaju da je FA napravio veliki propust postavivši umjesto Capella, koji inzistirao da se Terryju oprosti što je rasistički vrijeđao Antona Ferdinanda, Pearcea koji i nakon 18 godina, otkad se zbio nemili događaj rasističkog vrijeđanja Incea, nosi sintagmu u javnosti kao rasist.

Također, pišu Englezi, Stuartov brat Dennis Pearce član je Britanske nacionalne stranke, a BNP je stranka koja njeguje profašističku ideologiju među kojima je i teorija o bjelačkoj nadmoći nad manjinama.

"Stuart rasist? Nema šanse. Vrlo sam ponosan na njega što je postao privremeni izbornik Engleske i tvrdim da on nije rasist", rekao je Dennis Pearce novinarima Suna.

Engleski mediji: FA je očito odlučio zažmiriti na Pearcovu rasističku prošlost



"Bilo je to davno. Stuart Pearce odmah se tada ispričao suigraču. Riješili su odmah nesuglasice i nastavili u godinama koje su dolazile igrati zajedno za reprezentaciju. Pearce sasvim sigurno nije rasist" – rekao je predsjednik Igračkog udruženja u Engleskoj Gordon Taylor.

"FA je očito zaboravio na neke detalje u Pearcevom životu vezanih za rasizam, te su ga izabrali za privremenog izbornika bez obzira što danas engleski nogomet tresu afere "Terry i Suarez". Jednostavno čini se da su mu odlučili oprostiti", piše engleski Telegraph.


FA: Cappelo neće dobiti 1.5 milijuna funti odštete

Inače, iz FA-a su demantirali da su Fabiju Capellu isplatili 1.5 milijun funti odštete za prijevremeni raskid ugovora važećeg do završetka nastupa na Europskom prvenstvu ovog ljeta.

"Mediji su u krivu kada su napisali da je odšteta Capellu 1.5 milijuna funti. FA neće niti ima namjere razgovarati s medijima o detaljima iz ugovora bivšeg izbornika Engleske", poručili su u priopćenju.

" 'Arry Vederci Capello"

Novi se izbornik i dalje traži. Harry Redknapp najavio je da bi ozbiljno razmotrio ponudu kada bi ona došla, ali da se ipak vidi na klupi Tottenhama najmanje do kraja sezone.

"Ne mogu sada razmišljati o Engleskoj. Moj fokus je sada na Tottenhamu, to je moj posao. Ne bi bilo pošteno prema ljudima u klubu i prema igračima da sada razmišljam o izborničkoj poziciji. Vođenje Tottenhama je vrlo težak zadatak, a kada bi morao voditi i Englesku to jednostavno ne bi mogao napraviti. To bi bilo iznimno teško", rekao je novinarima Guardiana Harry Redknapp, kojeg iz milja Englezi zovu 'Arry.

Engleski mediji i sami tvrde kako je Redknapp jedini i pravi izbor za novog vođu engleske reprezentacija, a Capella su ispratili riječima: 'Arry Vederci.

Hodgson: Ferguson je logičan izbor

Trener West Bromwich Albiona Roy Hodgson također je izjavio da se smatra dobrim kandidatom za Capellova nasljednika, ali i dodao da je Redknapp ipak veći favorit. U igri je i Alex Ferguson kojeg Kenny Dalglish vidi kao jedinog sposobnog trenera koji bi mogao dovesti engleski nogomet ponovno u svjetski vrh.

"Iz FA-a bi trebali krenuti od vrha, znači od Fergusona. On je najuspješniji menadžer u Engleskoj i logično je da prvo njega pokušaju dovesti. Zar ne?", poručio je menadžer Liverpoola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.