Oslabljeni Dynamo sletio i želi pobjedu: Vukojeviću žao što će Maksimir biti prazan

Foto: Drago Sopta / Cropix

STIGAO JE  Dynamo! Oslabljen, okružen lošom vibrom, ali i podmazan Surkisovim premijama. Jurčićev Dinamo smatra da ima šansu, no Ognjen Vukojević po dolasku u Zagreb napomenuo je:

"Želimo pobjedu zbog boljeg koeficijenta u Europa ligi"

Ogiju je žao što njegovi suigrači neće osjetiti pravu atmosferu na Maksimiru.

"Žao mi je ako će stadion biti prazan"

Što očekuje?

"Dinamo ima mladu i po meni dobru momčad. Mi smo u teškom momentu, idemo na odmor, ali moramo dati sve od sebe za pobjedu"

Ulaznice se prodaju po istim starim cijenama, od 200 do 400 kuna. Maksimir sutra čekaju temperature ispod nule i vjerojatno turobna slika na tribinama.

Čak tri igrača kijevskog Dynama koji su nastupili u prvoj postavi na utakmici protiv zagrebačkog Dinama prije dva mjeseca u glavnom gradu Ukrajine, neće igrati na susretu istih suparnika sutra u Zagrebu.

> Ukrajinci se rugaju Dinamu? "Neosvojiva tvrđava Maksimir jednog dana bit će jedan od najmodernijih europskih stadiona"

Posljedni trening u nedjelju navečer u kampu Koncha Zaspa prd utakmicu u Zagrebu, ujedno je bio i posljednji ove godine koji su Kijevljani odradili na svom terenu, jer zbog oštre zime koja dolazi na europski istok, slijedi pauza i momčad trenera Olega Blokhina, prva sljedeća vježbanja imat će tek početkom siječnja, ali i tada nakon uvodnog "razgibavanj" u svom kampu, slijede pripreme u nekoj od toplijih destinacija.


Predzadnja Dynamova utakmica ove godine i generalka za Zagreb, bilo je prvenstveno gostovanje kod pretposljednje Goverle. Pobjeda 4:2 i zadržavanje druge pozicije, 13 bodova iza nedostižnog Šahtara, skupo su plaćeni: Kapetan Oleg Gusev, koji je prije dva mjeseca u pobjedi 2:0 nad zagrebačkim Dinamom bio strijelac i najbolji igrač, koji je driblinzima izluđivao Pivarića na lijevom boku, ozlijedio se i nije stigao u Zagreb.

Kod kuće ostaje i branič Yevhen Khacheridi. Njemu se upalio mišić i čeka ga dulja puza od Gusevovih tjedan dana. također je bio zapažen u prvoj utakmici "dinamičnih" imenjaka u LP, kada je potpuno isključio Beqiraja.

Niko Kranjčar, koji je protiv svog Dinama u Kijevu igrao jedno poluvrijeme prije nego što je morao izaći zbog ozljede, nije u konkurenciji za sastav u Zagrebu, ali ipak će na Maksimir doći kao gledatelj.

Brazilski branič Danilo Silva, koji je u prvom susretu zaustavio Sammira, upitan je za nastup, kao i napadač Artem Milevsky.

Ukrajincima je zagrebačka baza Esplanada, a trening na Maksimiru odradit će večeras u 18 sati, nakon kojeg je konferencija za novinare

Popis igrača Dynama za susret protiv Dinama:


Vratari: Šovkovskij, Koval, Busčan

Braniči: Mihalik, Betao, Taiwo

Veznjaci: Vukojević, Veloso, Haruna, Bogdanov, Garmaš, Dudu, Ribalka

Napadači: Brown, Yarmolenko, Ruben, Mehmed, Raffael

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.