Ovaj Bodul nije škrt: Novi Sarajlijin spektakularni gol u Austriji

ZAVRŠENA je austrijska Bundesliga u kojoj je prvak Red Bull Salzburg, putnik u drugu ligu Kapfenberg, ali u kojoj je iznimno bitnu ulogu imao jedan hrvatski napadač - Darko Bodul. Golgeter Sturma iz Graza, inače rođeni Sarajlija ('89. godište) je s dva gola bečkoj Austriji u zadnjem kolu, došao do 12 pogodaka u prvenstvu i trećeg mjesta na konačnoj ljestvici strijelaca.

Bodul je prošao sve omladinske uzraste Ajaxa, gdje je za prvu momčad debitirao kod Marca Van Bastena, nakon čega je prešao u Fortunu iz Sittarda i portugalski Nacional, ali golgetersku formu je pronašao tek dolaskom u Graz - ove sezone je osim 12 prvenstvenih golova, postigao i tri u kupu.

Kao što smo već pisali, Bodul ne postiže "bilo kakve" golove, često su to mala remek-djela, kakvo je bio i današnji, prvi od dva gola Austriji, za 1:1. Prsima je umirio loptu okrenut leđima golu na rubu kaznenog prostora, i onda perfektnim škaricama pogodio rašlje! Nakon što je izjednačio u 67. minuti, četiri minute prije kraja doveo je svoju momčad u vodstvo, a konačnih 3:1 postavlja Ehrenreich. Tako je bečka Austrija propustila priliku za izlazak u Europu.

Već prije se znalo da će Rapid igrati u Europa ligi, a nakon Bodulovih golova, tamo se plasirala i Admira.  Spomenimo da je Rapid s 2:0 pobijedio Wacker, a oba je pogotka postigao Deni Alar, sin nekada poznatog hrvatskog nogometaša Gorana Alara.

"Najljepši gol u karijeri"

"Bilo je to sjajno nabacivanje Webera i produženje Okotieja. Vidio sam loptu prekasno i, srećom, uspio iz situacije izvući najbolje što se moglo. Bio je to najljepši gol u mojoj karijeri. Šteta što je došao kraj sezone baš sada kad smo uhvatili formu", rekao je potencijalni hrvatski reprezentativac.

Austrijska Bundesliga, 36. kolo:

Rapid - Wacker 2:0

Ried - Wiener Neustadt 2:2

Mattersburg - Kapfenberg 2:0

Sturm - Austria Beč 3:1

RB Salzburg - Admira 2-0

Konačan redoslijed: 1. RB Salzburg 68, 2. Rapid 62, 3. Admira 55, 4. Austria Beč 54, 5. Sturm 51...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.