Ovo je Medveščak za premijernu KHL sezonu: "Bit ćemo iznenađenje lige"

Foto: Cropix

U HOTELU Esplanada predstavljeni su igrači i članovi Medveščaka za nadolazeću KHL sezonu. Ulaz u drugu najjaču ligu na svijetu, kruna je četverogodišnjeg rada kluba, a što možemo očekivati od nove momčadi, rekao je direktor hokejskih operacija, Markoantonio Belinić.

"U kratkom periodu smo uspjeli sastaviti jednu kvalitetnu momčad za koju se nagađalo kroz neke medije da će biti ne tako kompetitivna momčad. Mi mislimo da će biti jako kvalitetna momčad koja će možda čak i pokazati neka iznenađenja. Koja će konačnica biti i da li ćemo ući u doigravanje ili ne, cilj nam je i želja da uđemo, a imat ćemo momčad koja će biti iznenađenje lige." 

Trener Mark French: Klub je doveo dobre igrače

Novi glavni trener kluba, Mark French u grad je stigao prije dva tjedna i pun je dojmova nakon prvih treninga s novom momčadi.

"Mislim da su Aaron i Mark napravili sjajan posao, ne samo da su uzeli dobre hokejaše nego i igrače sjajnog karaktera i visokog ugled, koji su igrali kao kapetani u svojim klubovima. Također ritam treninga bio je izvrstan."

"Bez Ferde Spajića ne bi bilo Medveščaka"

Predsjednik kluba, Damir Gojanović zahvalio se navijačima zagrebačkih Medvjeda, prisjetio se povijesti kluba i osobe bez kojeg Medveščak ne bi danas bio postojao.

"Ferdo Spajić koji je preminuo i klub je ostao bez vodstva. Mi smo odlučili ne pustiti klub da propadne. Ferdo je jedna osoba koje bi se ja danas sjetio. Mislim da Ferdo gledajući sa neba uživa što ovaj projekt ide dalje."

Bandić: U Domu sportova i Areni ne može se dogoditi ono što se događa na Maksimiru

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zadovoljan je uspjehom kluba Medveščak i povratkom hokeja u grad.

"Ja samo mogu reći da su najzaslužniji za sve što se napravilo naši sugrađani koji su to prihvatili. Zagrepčani vole hokej. Još samo mogu reći da se ne može dogoditi u Domu sportova ili Areni ono što se događa na Dinamovu stadionu, nažalost. Ja mislim da je to presudno."

Prvu utakmicu "Medvjeda" u najjačoj europskoj ligi gledat ćemo 6. rujna kada će u Zagrebu dočekati Moskovski CSKA.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.