"Ovo je najljepša godina hrvatskog sporta"

ŠEST novih olimpijskih medalja iz Londona je stiglo u Hrvatsku! Oni koji su ih radom i zalaganjem zaslužili, a krvlju i znojem osvojili, na glavnom su zagrebačkom trgu pozdravili nekoliko tisuća navijača.

>>> TIJEK DOČEKA HRVATSKIH OLIMPIJACA

>>> Olimpijci ispraćeni s Trga: "Mi smo mala zemlja za velike stvari"

>>> Milanović olimpijcima obećao "pristojnu budućnost": "Ovo su rezultati truda i zalaganja, svaka čast!"

Oko 16 sati na Trgu bana Jelačića bilo je stotinjak navijača i oni koji nisu znali, teško bi pogodili da se sprema veliki doček olimpijskim pobjednicima. No, čim su izašli iz autobusa prema rukometašima, vaterpolistima i veslačima potrčali su navijači tražeći fotografiju ili autogram. Balić, Vori, Goluža i Čupić bili su tradicionalno najtraženiji, no zvijezde su bile vaterpolisti koji su u nedjelju osvojili svoje prvo olimpijsko zlato.

"Zahvaljujem što ste došli dočekati i pozdraviti sportaše koji zavrjeđuju pažnju. Volio bih da nastaviti pratiti, ne samo naše sportove, nego i ostale, koji možda nisu imali sreće na ovim Igrama. Nadam se da ćemo se sa sljedećih vratiti s još više medalja da vas razveselimo još više", rekao je Ratko Rudić jedan od najtrofejnijih olimpijskih trenera.

Barač: Bit će teško ovo ponoviti, ali imamo sjajnu generaciju

"Fenomenalno je što se događa u hrvatskom sportu. Vrlo smo mala zemlja s velikim sportskim uspjesima. Već sam malo i prazan, ali ovo je fantastičan osjećaj", rekao je Samir Barač.

Dok je hrvatski vaterpolo u krizi, reprezentacija je ostvarila najveći rezultat u povijesti osvojivši zlato bez ijednog poraza. "Da, vaterpolo je u krizi. Nadam se da će nas ovo gurnuti malo naprijed što se tiče i same popularnosti našeg sporta. Slabi smo u marketingu, neke stvari se trebaju promijeniti da bi vaterpolo došao na određenu razinu", dodao je kapetan vaterpolista.

"Kad ste jednom prvi očekivanja javnosti su uvijek velika. Teško je doći na OI i ponoviti ovaj uspjeh, no nadam se da će ova generacija koja ide naprijed to uspjeti", zaključio je Barač.

"Od prvog dana sam govorio da je momčad fantastično pripremljena. To je bio ključ na ovom turniru. O Ratku smo svi rekli - najbolji trener svih vremena svih sportova! Čudo od čovjeka! Nakon europskog i svjetskog prvenstva osvojili su i olimpijsko odličje - krunu sportske karijere svakog od njih. Drago mi je zbog dečki koji su i sa mnom igrali. Ovo je najljepša godina za hrvatski sport. Ovo je dokaz da je hrvatski sport najbolji proizvod Hrvatske u svijetu", rekao je legendarni vaterpolist Dubravko Šimenc.

Horvat: Ako od koga smiješ izgubiti, smiješ od Francuza

Rukometaši su borbu za treće zlato završili još jednim teškim porazom od starih rivala Francuza. Slavko Goluža je svoje prve Igre kao trener ipak završio s medaljom oko vrata. U borbi za broncu pala je Mađarska. Iako pod kritikama, izbornik se s pravom smiješio nakon povratka u Hrvatsku...

"Svaka medalja je vrijedna. Šteta što nije drugog sjaja, ali bit će drugi put", rekao je Goluža.

"Najuspješnije Igre za Hrvatsku i drago mi je za sve medalje. Svaka čast ljudima što su nas dugo čekali po vrućini", rekao nam je Zlatko Horvat, a na bolnu temu utakmice s Francuskom rekao je:

"Ne smijemo biti razočarani. Ako od koga smiješ izgubiti, smiješ od njih. Svakome je žao izgubiti, ali bronca je tu".

Lucija Zaninović: Uspjeh za hrvatski teakwondo

Sestre Ana i Lucija Zaninović bile su jedne od najvećih uzdanica za hrvatsku medalju, i nisu iznevjerile. Lucija je uzela broncu za nastavak odlične serije hrvatskog teakwondoa.

"Prve Igre, pa medalja! Presretna sam i zadovoljna što sam osvojila medalju. Drago mi je da smo pokazale da teakwondo u kontinuitetu daje medalje s OI", rekla nam je Lucija.

Sandra Perković: Želim ovakav doček i nakon Rija

Sandra Perković uzela je zlato u bacanju diska, a pošto se u Hrvatsku vratila još prošlog tjedna, ovo joj je treći doček u rodnom gradu.

"Fantastično, prvo doček u Dubravi, pa kod mene doma, sad i ovo. Nemojte me pitati koji mi je bio ljepši... Presretna sam. Ovo mi je poticaj za dalje. Jedva čekam Rio i ovakav doček za četiri godine", poručila je Sandra.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.