Pali i srebrni iz Pekinga: Rukometaši u Varaždinu tukli Islanđane!

KVALIFIKACIJE za Olimpijske igre hrvatski rukometaši završili s u Varaždinu pobjedom protiv Islanda 31:28 (18:15), kojom su osvojili prvo mjesto u grupi i osigurali si nešto lakši ždrijeb olimpijskog turnira. Mirko Alilović s 13 obrana i Ivan Čupić s devet golova predvodili su naše do treće pobjede u tri dana ovog uskršnjeg vikenda.

Alilović branio...

Bitka s aktualnim olimpijskim viceprvacima počela je gol na gol, a u uvodnim minutama Islanđani se nisu uspijevali odvojiti isključivo zahvaljujući bravuroznom Mirku Aliloviću, koji je u prvom poluvremenu skinuo ukupno 11 lopti (od toga dva sedmerca u prvoj polovici prvog dijela). Vrlo dobro je Aliloviću parirao i Bjorgvin Pall Gustavsson, sa šest obrana u prvih 30 minuta. Hrvatska prvi put do vodstva dolazi preko Duvnjaka (5:4), da bi prvi za minutom odmora posegnuo Slavko Goluža, nakon što njegovim igračima nikako nije polazilo za rukom odvojiti se na 8:6.

...Čupić bušio

Nakon što je Gustavsson obranio dva šuta Lackoviću, Goluža ga mijenja Bičanićem, a Vukovarac odgovara odlično - s tri gola od kojih je onaj treći (u 18. minuti) bio za prvo vodstvo Hrvatske od dva razlike. Naši reprezentativci održavali su konstantno prednost od dva pogotka razlike, a nije ih presjekao niti izravni crveni karton Jakovu Gojunu, koji je u 25. minuti morao pod tuš zbog udaranja laktom Runara Karasona. Vrlo brzo, dok se igralo pet na pet, Ninčević pogađa za tri razlike, a na +4 Hrvatska odlazi u 29. minuti zahvaljujući Blaženku Lackoviću. Ipak, tu prednost nisu uspjeli zadržati - Island je smanjio, a nakon što je vrijeme već isteklo, Hreidar Levy Gudmundsson brani sedmerac Ivanu Čupiću.

Nije trebalo dugo čekati na mini-osvetu fenomenalnog Čupka (u prvom dijelu zabio sedam komada), jer upravo je brzonogi Metkovac postigao prvi gol u drugom poluvremenu.

U prvim minutama nastavka je prednost naših konstantno rasla, pa je tako Bičanić u 43. minuti pogodio za +6 (24:18), a odmah potom polukontru realizira Ninčević za sedam golova viška. Grizli su i nakon toga Islanđani, ali u hrvatskim redovima bilo je dovoljno imaginacije da izlude islandskog vratara.

Tek u posljednjih pet minuta Island je počeo smanjivati zaostatak, ali bilo je to prekasno. Na kraju su u drugom poluvremenu najbliže došli upravo golom na izdisaju utakmice...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.