Petrić kao nekada Stanić: Pogledajte tko je imao najbolji debi u Premierligi

MLADEN PETRIĆ s dva gola Norwichu imao je jedan od najboljih debija u povijesti Premierlige. Jedino je slavni Talijan Fabrizio Ravanelli više puta zatresao suparničku mrežu u debiju. Sky Sports napravio je listu "Deset najboljih debija u povijesti Premierlige", a tu se mjesto našlo i za jednog Hrvata, Marija Stanića koji je odigrao fantastično prvu utakmicu za Chelsea.

> Petrić u premierligaškom debiju zabio dva gola!

Mario Stanić (Chelsea - West Ham)

Debi Marija Stanića u dresu Bluesa je nezaboravan. U pobjedi svoje momčadi 4:2 protiv gradskog rivala West Hama, Stanić je zabio dva gola, a njegov volej s 35 metara i dan danas krasi najavne špice Premierlige. Vratar West Hama Shaka Hislop nije bio ni blizu da obrani udarac hrvatskog reprezentativca koji je za Chelsea odigrao još 58 utakmica i postigao pet golova.

Cristiano Ronaldo (Manchester United - Bolton)

Portugalac je debitirao u razbijanju Boltona od 4:0. Ušao je s klupe u 60. minuti pri rezultatu 1:0. Ronaldo se nije upisao u strijelce, ali je svojim driblinzima, vještinom, vizijom i brzinom zaludio navijače na Old Traffordu.

Michael Owen (Liverpool - Wimbledon)

Owen se upisao u strijelce u debiju u dresu Redsa protiv Wimbledona. Zamijenio je Patrika Bergera, a svojom brzininom i mirnoćom izludio je suparničku obranu i vratara Neila Sullivana.

Fabrizio Ravanelli (Middlesbrough - Liverpool)

Talijanski napadač postao je ljubimac navijača Middlesbrougha nakon što je u debiju zabio hat-trick protiv Liverpoola. Bivši napadač Juventusa treći gol postigao je u 81. minuti, a proslavio ga je na sebi svojstven način. Utakmica je završila neriješenim rezultatom 3:3.

Alan Smith (Leeds - Liverpool)

Alan Smith nije mogao zamisliti bolji debi. Nekoliko minuta nakon što je zamijenio Clydea Wijnharda, Smith je s vrha kaznenog prostora utišao Kop na Anfieldu. Leeds je slavio s 3:1.

Ruud van Nistelrooy (Manchester United - Fulham)

Nogometaš plaćen 19 milijuna funti zabio je u 3:2 pobjedi nad Fulhamom. Za Nizozemca je to bio početak iznimno uspješnu sezone koju je završio s impresivnih 36 golova.

James Vaughan (Everton - Crystal Palace)

U debiju je postavio novi rekord Premier lige. U 75. minuti ušao je u igru Goodisonu, a gol je postigao tri minute kasnije i postao najmlađi strijelac u povijesti Premierlige. 

Faustino (Tino) Asprilla (Newcastle - Middlesbrough)

Kolumbijac je napustio Parmu i došao na St. James Park. U njegovom debiju Newcastle je gubio od Middlesbrougha s 1:0, ali je na krilima Asprille slavio 2:1.

Robbie Keane (Coventry - Derby)

Coventry ga je platio šest milijuna funti i to je bio rekord za jednog tinejdžera. Mnogi su smatrali da je to previše novca za irskog napadača, ali ih je on ušutkao u debiju protiv Derby Countyja.

Jurgen Klinsmann (Tottenham - Sheffield Wednesday)

Veliki njemački napadač oduševio je navijače Spursa u prvoj utakmici. Svojim potezima uništavao je Sheffield i vrlo brzo postao ljubimac navijača Tottenhama. Fantastična utakmica završila je rezultatom 4:3 za Tottenham.