Pitbull se vratio! Arlovski nokautirao Bigfoota usred Brazila

Foto: Screenshot

ANDREI ARLOVSKI se vratio! Bivši UFC-ov prvak uzvratio je svima koji su ga prije borbe protiv Antoniao Slve već "sahranili" te je spektakularno nokautirao Brazilca u prvoj rundi. Gleison Tibau došao je do svoje 15. pobjede u UFC-u, sudačkom odlukom protiv Piotra Hallmanna.

Kakva spektakularna pobjede i kakvo "uskrsnuće"! Tako se najbolje može opisati ono što smo vidjeli u Brasiliji, na Fight Nightu 51. Andrei Arlovski, koji je bio proglašen velikim autsajderom, nokautirao je Antonia 'Bigfoot' Silvu i tako došao do pobjede koja ga vraća u sam vrh svjetskih teškaša.

Sve je bilo gotovo u prvoj rundi, koja je gotovo tri minute izgledala kao ispitivanje snaga, bez neke želje za ozbiljniji napad. Ta je taktika na kraju završila odlično po Arlovskog, budući da je osjetio da se Silva previše opustio, nakon toga napao te s jednom dobrom serijom srušio Brazilca, a zatim ga na podu i završio. Velika pobjede bivšeg prvaka i dokaz da je organizacija ipak povukla dobar potez kada su ga odlučili vratiti.

A do svoje 15. pobjede unutar UFC-a došao je Gleison Tibau. U borbi protiv agresivnijeg Piotra Hallmanna upalila mu je taktika, kojom se bazirao na rušenja. Na kraju ih je imao čak pet, a budući da su po udarcima također bili podjednaki, pitanje je što je vidio jedan sudac koji je pobjedu dao Hallmannu. Ipak, dvojica su vidjela uvjerljivu premoć Brazilca, koji je zasluženo slavio.

Svakako vrijedi spomenuti pobjede odlukama Thiago Santosa i Iuria Alcantare. Santos je dvije runde bio bolji od Escudera, odnosno dovoljno za pobjedu, ali bi pobjeda Alcantare ipak mogla biti upitna. Iako se publika nije bunila na jednoglasnu odluku, budući da je slavio Brazilac, ostaje dojam da je Doane bio bolji, čemu u prilog govori i statistika. Sedam rušenja naprema Alcantarinih dva i čak šest minuta više kontrole borbe imao je Doane. No, suci su jednoglasno pobjedu donijeli Alcantari, i ponovno se postavlja pitanje sudačkih kriterija prema brazilskim borcima na eventima u Brazilu.

Nakon gotovo godinu dana, nastupio je i jedini Argentinac u UFC-u, Santiago Ponzinibbio te slavio ekspresnim nokautom protiv Wendella Oliveire, a do nove pobjede, i UFC skora 3-0, došla je Jessica Andrade. Na uvodnom programu, do pobjeda su došli Godofredo Castro, George Sullivan, Francisco Trinaldo, Sean Spencer i Rani Yahya.

Sve u svemu, 11 borbi, šest završeno prekidom te nekoliko odličnih, koje su otišle do sudačke odluke. Brazil ponovno nije razočarao!

UFC Fight Night 51 - rezultati:

Andrei Arlovski def. Antônio Silva - KO (R1 2:59)
Gleison Tibau def. Piotr Hallmann - Podijeljena sudačka odluka
Leonardo Santos def. Efrain Escudero - jednoglasna sudačka odluka
Santiago Ponzinibbio def. Wendell Oliveira - TKO (R1 1:20)
Iuri Alcântara def. Russell Doane -  jednoglasna sudačka odluka
Jéssica Andrade def. Larissa Pacheco - SUB (R1 4:33)

Godofredo Castro def. Dashon Johnson - SUB (R1 4:29)
George Sullivan def. Igor Araújo - KO (R2 2:31)
Francisco Trinaldo def. Leandro Silva - jednoglasna sudačka odluka
Sean Spencer def. Paulo Thiago - jednoglasna sudačka odluka
Rani Yahya def. Johnny Bedford - SUB (R2 2:04)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.