Platini neće na Marakani gledati Srbiju i Hrvatsku

Foto: Getty Images / Guliver image

PREDSJEDNIK UEFE Michael Platini tijekom izbora za najboljeg nogometaša Europe koji se održavao u Monacu osvrnuo se na nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine o kojoj je govorio samo odabranim riječima, a i na nadolazeću kvalifikacijsku utakmicu između Srbije i Hrvatske koja se igra 6 rujna na beogradskoj Marakani.

"Bih ima strašno dobar kolektiv. Svojim rezultatima u posljednje vrijeme BiH oduševljava cijelu Europu i svijet. BiH je prva u grupi s velikim šansama za odlazak na Svjetsko prvenstvo (SP) u Brazilu, što bi bilo prvi put i što bi zasigurno uveselilo navijače u BiH'', rekao je Platini u razgovoru sa sportskim urednikom agencije Anadolija za Balkan Bakirom Tirom.

"Mogu reći da BIH ima ogromne šanse, ali ne mogu potvrditi da će sigurno otići u Brazil. Da ja igram za njih, kao što sam nekada igrao nogomet, onda bih mogao govoriti idu li na Svjetsko prvenstvo ili ne. Ovako, ja sam predsjednik UEFE i radujem se što se u se u nogometu u BiH počele dešavati dobre stvar'', rekao je Platini za agenciju Anadolija, potvrđujući da će 2. rujna biti nazočan u BiH gdje će otvoriti Trening centar NS/FS BiH na Kamberovićevom polju u Zenici.

Predsjednik UEFE govorio je i o namještanju utakmica na europskim terenima, kzavši da će krovna organizacija europskog nogometa dodatno pojačati svoje istrage o prevarama na sportskim terenima.

"Ja sam bio nogometaš, sada sam predsjednik UEFE i ne mogu puno govoriti o tome, osim što mogu reći da pravni odjel UEFA-e ove godine nije mnogo bio na plaži. Previše su imali posla. Namještanje utakmica postaje veliki problem, što se pokazalo i ovog ljeta'', rekao je Platini, potvrdivši, također, da u UEFA-i postoji ''crna lista'' klubova uključenih u nečasne radnje.


Platini se tom prilikom dotaknuo i uzvratne kvalifikacijske utakmice između Srbije i Hrvatske koja će se igrati na stadionu Marakana u Beogradu 6. rujna, a komentirao je i mogućnost organiziranja regionane nogometne lige na prostoru bivše Jugoslavije.

Prvi čovjek Uefe kazao je kako neće prisustvovati na beogradskoj utakmici, jer nije nazočio ni prvoj utakmici koja se igrala 22. ožujka u Zagrebu.

''Želim ostati neutralan, ponekad moram biti političar. Što se tiče regionalne nogometne lige, nisam protiv takvog natjecanja ukoliko se na razini nacionalnih nogometnih saveza i država stvore uvjeti za to, ali mišljenja sam da to neće biti tako brzo", zaključio je predsjednik UEFE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.