Pogledajte kako je Ruiwu Tan osvojio srebro za Hrvatsku u stolnom tenisu!



RUIWU TAN poražen je u finalu Europskog prvenstva u stolnom tenisu. Kinez s hrvatskom putovnicom izgubio je 4:1 u setovima od Nijemca Tima Bolla. (11:2, 11:6, 11:7, 11:13, 11:9).

Ruiwu je pružio fantastični otpor najboljem europskom stolnotenisaču. Nijemac je susret otvorio bolje od hrvatskog predstavnika osvojivši tri seta. Međutim, četvrti set pripao je Tanu, koji je fantastično otvorio i peti set gdje je vodio do samog kraja, ali Boll je pokazao zašto godinama dominira u stolnom tenisu. Susret je trajao 39 minuta, a Nijemac je ovom pobjedom uzeo svoj šesti naslov europskog prvaka.

Za kraj, nadodajmo još kako je Bjeloruskinja Viktoria Pavlovič slavila u finalu protiv Francuskinje Xian Yi Fang.

Primorac: Ovo srebro je zlatnog sjaja!

Zoran Primorac je ustvrdio da je Tanova srebrna medalja - zlatnog sjaja.

'Naravno, pogotovo kad vidimo s kim je igrao u finalu. Boll je jedan od najvećih stolnotenisača u Europi sad mogu reći i svih vremena. Ovo što je Tan Ruiwu napravio do finala je velika stvar, a pogotovo što je u četvrtfinalu pobijedio Ovčarova, koji je osvajač dvije olimpijske medalje. Njegov rezultat sigurno je jedan od najvećih uspjeha hrvatskog stolnog tenisa od samostalnosti i svaka mu čast'', rekao je Primorac koji potpisuje posljednju europsku medalju za Hrvatsku u muškoj konkurenciji osvojenu u danskom Aarhusu 2005. godine.

EP u stolnom tenisu, finale:

Boll- Ruiwu 4:1 (11:2, 11:6, 11:7, 11:13, 11:9)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.