Pogledajte najžešće vratolomije u regiji


U OSIJEKU je, dodjelom nagrada najboljim vozačima, službeno završeno trinaesto izdanje Pannonian Challengea, najvećeg natjecanja u ekstremnim sportovima u regiji. Unatoč izrazito visokim temperaturama, ove smo godine svjedočili uzbudljivim vožnjama i glasnoj publici, dok se Osijek još jednom pokazao kao jako dobar domaćin svim ljubiteljima ekstremnih sportova.


Prvi dan festivala je bio rezerviran za in-line natjecanje, kada su svojim umijećem posebno iskazao Švicarac Diego Guilloud. On je, ispred sunarodnjaka Maximea Genouda i domaćeg vozača Svena Buršića iz Osijeka ponio naslov najboljeg ovogodišnjeg rolera. Drugi dan prošao je u znaku profesionalnih i amaterskih skatera koji su publici pokazali veliku upornost i želju za pobjedom.

Titulu najboljeg pro skatera osvojio je Slovenac Timotej Lampe Ignjić koji je lani bio trećeplasirani,
drugi je ponovno bio Nijemac Mack McKelton dok je na trećem mjestu završio Boaz Arrow Aquino
iz Izraela. Isti se dan na Srednjoškolskom igralištu po prvi put u povijesti Pannoniana održalo i break dance (B-Boying) natjecanje. Svoje je plesno umijeće odmjerilo čak 16 plesača od kojih su najbolji bili Mali Dinek, Nito i Boxer.

Najiščekivaniji dan ovogodišnjeg Pannonian Challengea bila je subota, već tradicionalno poznata kao dan BMX-a. Uz prepune tribine i glasno navijanje, čak su dva amaterska natjecatelja iz Hrvatske završila na pobjedničkom postolju - Dino Džepina na prvom i Marin Ranteš na trećem mjestu. U napetoj završnici profesionalnih vozača, uz mnoštvo uspjelih trikova i padova, pobjednikom trinaestog Pannoniana proglašen je Daniel Dhers iz Venezuele koji već treću godinu zaredom odnosi naslov prvaka, dok su drugi i treći bili Česi Michael Beran te Ondra Slez. Inače, samo BMX pro finale okupilo je najviše publike, tribine su bile popunjene do zadnjeg mjesta, a oni koji nisu na vrijeme zauzeli svoje mjesto u neposrednoj blizini borilišta, vratolomije su pratili preko videozida na Srednjoškolskom igralištu.


Posljednjeg dana festivala, kišu su preduhitrili virtuozni vozači MTB-a koji su u osječkoj Šumici trikovima i vratolomijama na brdskim biciklima digli na noge cijelu publiku. Prvo su se na stazi dugoj 300 metara natjecali vozači MTB 4X kategorije. Nakon pojedinačnih kvalifikacija gdje se gledalo najbolje vrijeme, finalisti su vozili u 4 grupe po 4 vozača. Prva dva mjesta osvojili su Česi Michal Prokop i Tomas Slavik kojima je ovo ujedno bio i prvi dolazak na Pannonian Challenge.

Treće mjesto zauzeo je prošlogodišnji pobjednik, Slovenac Matej Stapić. Unatoč ekstremnim vrućinama i užarenom gradskom asfaltu, ovogodišnji je Pannonian Challenge ispunio sva očekivanja natjecatelja i publike koji već s nestrpljenjem iščekuju njegovo četrnaesto

izdanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.