Povijesni draft za hrvatsku košarku: Hezonja peti pick, igrat će za Orlando!

Foto: Facebook/Orlando, Guliver Image/Getty Images

MARIO HEZONJA izabran je kao peti pick na ovogodišnjem NBA draftu i igrat će za Orlando. 
 
Hezonja održao presicu telefonom iz Barcelone: "Presretan sam, samopouzdanje me gura naprijed"
 
> Video dana: Oduševljenje navijača Orlanda izborom Hezonje
 
Od Hezonje se puno očekuje: "Naučit ću ga da nema spavanja u obrani"
 
Time je postao najbolje plasirani Hrvat u povijesti drafta budući da je dosad najranije izabran Dario Šarić, prošle godine kao dvanaesti. Ukupno je Hezonja četvrti Hrvat izabran u prvoj rundi nakon Šarića, Dalibora Bagarića i Zorana Planinića.
 
Zanimljivo, Orlando je prošle godine kao dvanaesti izabrao Šarića, ali ga je odmah proslijedio u Philadelphiju. Dodajmo i da je Šarić, za razliku od Hezonje, odlučio i sljedeće sezone ostati u Europi.
 
"Orlando je ozbiljna momčad i mogla bi biti dobra pod trenerom Scottom Skilesom i zvijezdama u usponu Victorom Oladipom i Elfridom Paytonom", rekao je uoči drafta Hezonjin otac. 
 
 
 
U Orlandu će 20-godišnjeg Hezonju dočekati Crnogorac Nikola Vučević, jedan od najboljih centara u ligi. Konkurencija u borbi za minute bit će mu Oladipo, Harris, Fournier i Gordon.
 
Hezonja nije prisustvovao draftu budući da je u petak morao odraditi "kazneni" trening u Barceloni, nakon poraza u finalu španjolskog prvenstva od Reala.
 
Towns prvi pick, Lakersi iznenadili izborom Russella prije Okafora
 
Prvi pick je, očekivano, Karl-Anthony Towns, koji će igrati za Minnesotu. Kao drugog su Los Angeles Lakersi, pomalo iznenađujuće, izabrali D`Angela Russella, a Jahlil Okafor je kao treći otišao u Philadelphiju.
 
Navijači New York Knicka izviždali su izbor Latvijca Kristapsa Porzingisa, četvrtog picka koji igrom podsjeća na Dirka Nowitzkog.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.