Prestečajna nagodba: Cibalia će u cjelosti isplatiti dugove igračima

Foto: HNK Cibalia

HRVATSKI nogometni sindikat izvijestio je kako će igračima vinkovačkog drugoligaša Cibalije klub isplatiti 100 posto njihovih potraživanja nakon što su HUNS, uz savjete HNS-a, i novo vodstvo kluba pronašli zajednički jezik u izradi plana financijske rekonstrukcije.

Priopćenje Nogometnog sindikata pročitajte u cjelosti:

"Nad HNK Cibalia je 16.10.2014 otvoren postupak predstečajne nagodbe. Zaposlenici HNK Cibalije, njih 22, u predstečajnoj nagodbi svrstani su u prioritetnu skupinu, te kao takvi nisu trebali umanjivati svoja potraživanja.

Obzirom kako igrači HNK Cibalije nisu radnici nego samostalni djelatnici, trebali su prema planu financijskog rekonstruiranja umanjiti svoja potraživanja za 60%, dok je preostali iznos tražbine u iznosu od 40% klub trebao isplatiti bez kamate u roku od osam godina, s počekom od dvije godine.

HUNS se od početka nije slagao sa planom rekonstrukcije, te je uputio svoje primjedbe i prijedloge HNK Cibaliji i pravnoj službi HNS-a, te smo o svemu navedenom izvijestili UEFA-in odjel za licenciranje, te našu krovnu organizaciju FIFPro.

Između ostalih jedan od glavnih zahtijeva je bio da HNS da uputu svim klubovima da igrače kao osobe od esencijalne važnosti za postojanje kluba, svrsta u  primarnu skupinu u naplati potraživanja, odnosno da ih se izjednači sa radnicima kluba, s obzirom kako odnos između kluba i igrača ima sva obilježja radnog odnosa (igrači rade po nalogu poslodavca, rade za jednog poslodavca, imaju godišnji odmor...)

Ovim putem izvještavamo kako su igrači prema novom planu financijskog rekonstruiranja svrstani u prioritetnu skupinu, te su im potraživanja priznata u 100%-tnom iznosu. Isplata bi trebala ići u 4 rate od 1. svibnja 2016 do studenog 2017.

Ovim putem izražavamo pohvale HNS-u na uputama koje su dali HNK Cibaliji. Isto tako HUNS upućuje i pohvalu novom rukovodstvu HNK Cibalije na čelu sa predsjednikom Miroslavom Gagrom na razumijevanju i uloženom naporu  prilikom izmjene plana financijske rekonstrukcije.

Socijalni dijalog između HNS-a, klubova i HUNS-a, polako postaje sredstvo rješavanja problema u hrvatskom nogometu. Veselimo se pozitivnim pomacima i nadamo još boljoj i efikasnijoj suradnji.

Hrvatska udruga "Nogometni sindikat"

Predsjednik, Dario Šimić
Glavni Tajnik, Mario Jurić

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.