Prilika za osvetu Ukrajincima: "S podrškom od 10.000 navijača bit će nas teško pobijediti"

POVIJESNI uspjeh hrvatske futsal reprezentacije na Europskom prvenstvu večeras može postati još veći. U splitskom Spaladiumu od 21 sat momčad Mate Stankovića borit će se s Ukrajinom za ulazak u polufinale.

Nakon pobjeda protiv Rumunjske i Češke, Hrvatska ima težak zadatak protiv Ukrajinaca, ali očekivana paklena atmosfera u Splitu te dodatni naboj zbog ukrajinske "namještaljke" s Azerbajdžanom, zbog koje je Hrvatska ostala bez SP-a, mogli bi ovaj put prevagnuti na našu stranu. Prije manje od dva mjeseca u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Ukrajina je bila bolja  sa 4:1.

Marinović i Legčanov u borbi za "zlatnu kopačku"

"Nismo još dosegli svoje maksimalne mogućnosti. Možemo igrati još bolje", najavio je hrvatski izbornik.

"Ne treba nam dodatna motivacija jer smo domaćini. Nadam se da će vrijeme biti bolje i da će Spaladium Arena biti rasprodana. S podrškom od 10.000 navijača bit će nas teško pobijediti", rekao je Dario Marinović.

"Budemo li odigrali kako znamo, sigurno pobjeđujemo. Publika nam neće stvoriti dodatni pritisak", rekao je ukrajinski kapetan Valerij Legčanov.

Marinović i Legčanov u borbi su za "zlatnu kopačku", nagradu za prvog strijelca turnira. Trenutno je vodeći Srbin Vidan Bojović sa 4 gola i jednom asistencijom. Na drugom mjestu je Rus Konstantin Maevski sa 3 gola i 2 asistencije, a slijede izjednačeni Azerbajdžanac Dantas te Marinović i Legčanov sa po tri gola. Kriteriji u slučaju istog broja golova su redom: broj asistencija, postotak realizacije penala, manji broj utakmica, fair-play.

Ukrajinci su u svojoj skupini pobijedili Sloveniju (6:3) i izgubili od Španjolske (4:1). Dva puta igrali su u finalu EP-a, 2001. su u Moskvi izgubili od Španjolske, a 2003. u Italiji od domaćina. Prije dvije godine u Mađarskoj izgubili su od Češke utakmicu za treće mjesto.


Španjolci bez straha na Rumunje

U drugom četvrtfinalu Španjolska u Zagrebu igra protiv Rumunjske koju je Hrvatska u prvom kolu svladala 2:1. Aktualni prvaci Europe najveći su favoriti za novi naslov pa tako i u ovoj utakmici. Španjolci su pobijedili u svih deset međusobnih utakmica s ovim protivnikom, pa nemaju nikakvog straha uoči utakmice.

"Ovo su trenuci istine, moramo pobijediti", rekao je Jose Venancio Lopez, a njegov sunarodnjak na klupi Rumunjske, Sito Rivera, ističe: "Ne smijemo se bojati Španjolske. Možda izgubimo, no želim da moji igrači odigraju kako znaju".

Utakmica Španjolske i Rumunjske u Zagreb Areni počinje u 18:30.

U utorak se igraju preostale dvije utakmice četvrtfinala. U Zagrebu će igrati Italija i Portugal, a u Splitu Srbija i Rusija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.