Produljio za dvije sezone: Kostelić na Fischerovim skijama lovi olimpijsko zlato 2014.

IVICA KOSTELIĆ skijat će i iduće dvije sezone na Fischer opremi (skije, vezovi i skijaške cipele), s kojom će nastupiti i na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Najbolji naš i jedan od najboljih svjetskih skijaša u proteklom desetljeću na Fischer opremi je od 2007. godine, a otada je ostvario 15 pobjeda u Svjetskom kupu, osvojio tri mala Kristalna globusa, ali i veliki Kristalni globus 2011. Također, s Fischerom je uzeo i broncu u superveleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Garmisch Partenkirchenu 2011., a godinu dana ranije na Olimpijskim igrama u Vancouveru bio je srebrni u slalomu i superkombinaciji.

Za ostanak uz ovog proizvođača Ivica se odlučio prvenstveno zbog odličnih skija za slalom i veleslalom, a nakon što se Fischer obvezao razvijati i unaprijediti skije za brze discipline, kao i staviti mu na raspolaganje dodatnu testnu i servisnu ekipu za razvoj brzih disciplina.

Fisherov trkaći menadžer Siegfried Voglreiter izrazio je zadovoljstvo produljenjem suradnje:

"Ivica Kostelić je naš vodeći skijaš i mi iznimno cijenimo našu suradnju i Ivičine rezultate na Fischerovoj opremi te ćemo Ivici dati maksimalnu podršku i u budućnosti i veselimo se novim zajedničkim uspjesima."

Feuz od sljedeće sezone na Headu, Hirscher ostaje na Atomicu

Za razliku od Ivice, Beat Feuz odlučio je, nakon operacije lijevog koljena, promijeniti dobavljača skija. Drugoplasirani skijaš u netom završenom Svjetskom kupu napustio je Salomon i od sljedeće će sezone voziti na Headovim skijama. U lov na osvajača Velikog globusa Marcela Hirschera, koji je produljio ugovor s Atomicom, krenut će tako s novom opremom.

Head je, inače, osvojio najveći broj bodova od svih proizvođača u Svjetskom kupu skijašica i skijaša ove sezone. To i ne čudi kad se uzme u obzir da su se na njegovim skijama niz staze diljem svijeta spuštali Lindsey Vonn, Maria Höfl-Riesch, Aksel Lund Svindal, Ted Ligety, kao i prije nekoliko dana umirovljeni Didier Cuche.

Salomon je, pak, ostao bez svoga najboljeg manekena, ali je zato objavio da je produljio ugovor s iznimno talentiranim Francuzom Alexisom Pinturaultom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.