Prosinečki ponovo koban za "crno - bele": Zvezda prvi put nakon 2008. slavila na gostovanju kod Partizana

NAKON što im je skinuo skalp u polufinalu Kupa, Robert Prosinečki s Crvenom Zvezdom pobijedio je Partizan i u prvenstvu. U 28. kolu, u 142. "večitom" derbiju Zvezda je na stadionu Partizana slavila 1:0 protiv momčadi Avrama Granta.

Iako je pitanje prvaka Srbije već odavno odlučeno, igrači Roberta Prosinečkog htjeli su doći do treće ovosezonske pobjede protiv najljućeg protivnika i to su uspjeli preko Cadua u 93. minuti utakmice.

Inače ovo je Zvezdi prva pobjeda na gostovanju kod Partizana još od 2008. godine.

Partizan pokazao zube, Zvezda konkretnija


Utakmica je započela vrlo agresivno s obje strane. Već u 1. minuti Partizan je napravio prvu ozbiljnu šansu, ali Babović je sa osam metara loptu poslao na tribine. Zvezda je odmah preko razigranog dvojca Evandro - Milivojević izigrala obranu domaćina, ali potonji se nije snašao u prilici.

Do kraja prvog poluvremena zabilježili smo i pokušaj Kasalice, no na odmor se otišlo netaknutih mreža.

U nastavku igre Partizan je preuzeo kontrolu na terenu. Grantova momčad bila je puno brža i agresivnija od Zvezde, međutim nakon što su odbili nekoliko napada domaće momčadi igrači Zvezde ponovno su počeli igrati i stvarati šanse.

I taman kada se mislilo da će rezultat završiti izjednačeno, na scenu je u trećoj minuti sudačke nadoknade stupio Cadu, koji je prekrasnim i snažnim udarcem matirao vratara Partizana Petrovića.

Prosinečki: Sretan sam zbog pobjede, ali mi još uvijek nemamo trofej

"Zadovoljan sam. Pobjedili smo treći put zaredom jednu vrlo dobru ekipu. Zadovoljan sam kako su moji momci odradili sve zadatke i na taktičkom i na trkačkom planu. Sretan sam što su moji igrači pokazali karakter i neka slave večeras jer su zaslužili."

"Ova pobjeda puno znači za njihovo samopouzdanje, ali mi u sezoni još ništa nismo napravili. Mi nismo ništa osvojili i već sutra krećemo s ozbiljnim radom. 16. svibnja moramo pobjediti Borac u Kupu i moramo završiti sezonu s jednim osvojenim naslovom", rekao je Prosinečki za službenu stranicu Crvene Zvezde.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.