Protiv Bjelorusa za finale SEHA lige: "Pokazat ćemo da Zagreb još ima kvalitetu"

Foto: Ranko Šuvar / Cropix

RUKOMETAŠI Zagreb CO danas će od 17 sati u prvom polufinalu završnog turnira regionalne SEHA lige tražiti prolaz u nedjeljno finale. Lani su ispali u polufinalu od Vardara.

Protivnik im je bjeloruski Brest Meshkov, prvoplasirana momčad regularnog dijela sezone koja je Zagrebašima ove sezone nanijela dva poraza. "Imamo dobar motiv za revanš i prolaz u finale", poručuje trener zagrebačkog sastava, Boris Dvoršek.

"Imali smo dvije utakmice koje smo izgubili, neću reći glatko, ali smo izgubili uvjerljivo, što ne znači da smo mi lošiji. Brest je dobra ekipa, jako dobra ekipa, odlično posloženo, igraju dobru obranu 6-0. Mislim da će to biti žestoka utakmica i mi zaista moramo odigrati jednu pravu mušku utakmicu", rekao je Dvoršek.

Momčad je ističe, spremna proći u finale, a ako se ukaže prilika, i otići do kraja.

"Dugo čekamo taj Final Four i dugo se, ajmo reći 'hrustimo' na to da pokažemo da Zagreb još uvijek ima kvalitete, da se vraća na one rezultatske staze uspjeha i samim tim smo si postavili cilj ulazak u finale, a onda je u finalu sve moguće", poručio je Dvoršek.

Očekuje da Zagreb pokaže puno bolji rukomet nego što ga je prezentirao u zadnjem dijelu Lige prvaka. "Mislim da bi to trebao biti, neću reći vrhunac sezone, ali jedan Zagreb koji je u puno boljoj formi, jedan Zagreb koji je brži, koji ima igru, koji zna što hoće i koji s jednim velikim motivom igrača želi ući u finale", rekao je trener hrvatskog prvaka.

Razmišljanja trenera potvrdio je i kapetan Zlatko Horvat.

"Očekujemo da im vratimo bar za jednu, a to će biti dovoljno za finale. Znamo kakva je momčad, igrali smo dvije jako teške utakmice s njima i jako su neugodni i dosta dobro uigrani s obzirom da je to praktički nova ekipa. Bit će jako teško, ali vjerujem u nas. Mi se dižemo iz treninga u trening i vjerujem da ćemo to pokazati sada u Skoplju protiv njih i onda ćemo vidjeti dalje", rekao je Horvat.

Luka Stepančić ističe da Bjelorusi u današnju utakmicu ulaze kao favoriti, s obzirom da su regularni dio sezone završili na prvom mjestu, dok je Zagreb Final Four izborio kao četvrta momčad. Ipak, najavljuje da su sada u puno boljoj formi, posebice u odnosu na dvije utakmice koje su izgubili od Bresta Meshkova.

"Mi smo u zadnja tri tjedna do mjesec dana stvarno radili na našoj igri, promijenili smo puno stvari, igra je tečnija i nadamo se stvarno jednom odličnom rezultatu. Mislim da će to biti drugačije utakmice od ovih što su se igrale u regionalnom dijelu i mislim da ćemo se plasirati u finale", istaknuo je Stepančić.

U drugom polufinalu SEHA lige od 19 sati igraju lanjski finalisti, Metalurg bivšeg hrvatskog izbornika i trenera Zagreba Line Červara i branitelj naslova Vardar.

Utakmica za treće mjesto i finale na rasporedu su u nedjelju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.