Prvi vratar prvog protivnika Hrvatske na Euru: "Velikima neće biti lako protiv nas"


 

PRVU utakmicu na Europskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj Hrvatska će odigrati protiv Irske. Iako je momčad iskusnog Giovannija Trapattonija označena kao najslabija u skupini u kojoj su još Italija i Španjolska, ipak neće biti lak zalogaj za Slavena Bilića i njegove igrače, naročito zbog imperativa pobjede, ako žele imati šanse za prolaz u drugi krug.

Prvi vratar Irske Shay Given smatra kako će status "autsajdera" djelovati pozitivno na njegovu momčad.

"Ždrijeb je teško mogao biti teži, ali radujemo se utakmicama. Cijela zemlja je slavila naš plasman na Euro", rekao je "broj 1" Aston Ville.

"Ova ekipa na okupu je tri ili četiri godine i velikim ekipama neće biti drago što igraju protiv nas jer znaju kako će im biti jako teško", dodao je 35-godišnji vratar koji još uvijek ne može prežaliti tragično ispadanje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Irci su ispali u dodatnim kvalifikacijama protiv Francuske zahvaljujući pogotku Thierryja Henryja u Parizu iako je bila riječ o očitom igranju rukom. Uefa je ostala slijepa na tu činjenicu.

"Ono što se dogodilo u Parizu mučit će me još dvadeset godina. Bio sam jako razočaran i puno ljudi je zbog toga osjećalo samosažaljenje. U posljednjim smo kvalifikacijama pokazali da smo dobra momčad. Vjerovali smo da možemo otići na novo veliko natjecanje, ali nismo time sretni. Želimo se dobro predstaviti", zaključio je Given.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.