Radnički pobijedio Partizan i zakomplicirao borbu za Final Four

Foto: Cropix

U 19. kolu regionalne košarkaške lige Radnički je sa 78:76 pobijedio Partizan i tako dodatno zakomplicirao borbu za Final Four.

Radnički je ovom pobjedom stigao do 5. mjesta s 30 bodova koliko ima i Cedevita na 6. poziciji.

Sedam kola do kraja regularnog dijela ABA lige Igokea je vodeća sa 34 poena i na dobrom putu da osigura prvo mjesto koje nosi Euroliugu. U elitno natjecanje će i pobjednik F4 turnira. Dva boda manje na ljestvici ima Crvena zvezda, a slijedi čak šest klubova u razmaku od samo dva boda.

Od hrvatskih klubova samo je Cedevita u igri za završni turnir. Cibona je deseta sa sedam pobjeda, koliko imaju i Zadar i Split.

Final Four turnir igrat će se od 25. do 27. travnja, ali grad domaćin još uvijek nije određen. Do sada je običaj bio da vodeća momčad lige preuzme domaćinstvo, no pitanje je hoće li Igokea biti zainteresirana za dodatne troškove uoči ulaska u Euroligu kojoj se nadaju.

Sigurno je kako domaćin neće biti Beograd. "U ovoj krizi Beograd sigurno neće biti domaćin. Ne znam koliko bi nas to koštalo. Koliko znam, prvoplasirana ekipa ima pravo domaćinstva. Najbolji će pobijediti gdje god se igra. Partizan je slavio usred Zagreba, tako da ne vidim problem", rekao je nedavno beogradski gradonačelnik, ujedno i predsjednik Košarkaškog saveza Srbije, Dragan Đilas.

Kako je Cedevitin odlazak na Final Four još uvijek upitan, Zagreb se niti ne spominje. Lani je Cedevita igrala finale u Izraelu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.