Raspad sjajne generacije: Baroš se oprostio od reprezentacije, Rošicky još razmišlja

MILAN BAROŠ oprostio se od dresa češke reprezentacije nakon poraza od Portugala u četvrtfinalu Europskog nogometnog prvenstva. Za reprezentaciju Češke odigrao je 93 utakmice i postigao 41 pogodak.
 

"Baroš je svoju odluku priopćio suigračima u svlačionici i u ovom ga trenutku ne mogu citirati. Igrači i izbornik su reagirali velikim aplauzom koji je trajao oko pet minuta. Bio je to vrlo emotivan trenutak", rekao je nakon utakmice u Varšavi glasnogovornik Češkog nogometnog saveza.

Odlazak izvrsnog golgetera iz Valašskih Meziriča
 
U četiri utakmice na ovom prvenstvu nije postigao pogodak nije bio među strijelcima, ali ostat će upamćeno da je 2004. godine predvodio nacionalnu momčad do polufinala Eura u Portugalu. S pet je pogodaka bio prvi strijelac natjecanja. U prvoj utakmici u skupini zabio Latviji, a zatim i Nizozemskoj, te Njemačkoj. Uz Nizozemca Ruuda van Nistelrooya bio je jedini nogometaš koji je postigao pogodak na sve tri utakmice u skupini. Najbolju utakmicu na prvenstvu odigrao je u četvrtfinalu protiv Danske. Postigao je dva pogotka u dvije minute i svoju momčad odveo u polufinale u kojem su ispali od kasnijeg prvaka Grčke.

 
S Liverpoolom je 2005. godine Baroš osvojio Ligu prvaka, a nakon toga je igrao za Aston Villu, Lyon i Portsmouth. Danas 30-godišnjak nosi dres Galatasaraya.

I Rošicky najavio kraj: "Nisam glup, znam da sam svakim danom sve stariji..."

 
O kraju nastupanja za reprezentaciju razmišlja i kapetan češke vrste Tomaš Rošicky.
 
"Znam da više nisam najmlađi. Imao sam dosta problema sa zdravljem, tako da ću uzeti vremena da razmislim hoću li i dalje igrati za reprezentaciju. Volio bih nastaviti, ali nisam glup, znam da sam svakim danom sve stariji", istaknuo je veznjak koji je za reprezentaciju postigao 20 golova u 87 nastupa.

Od tih 20 golova izdvaja se prelijep pogodak Sjedinjenim Američkim Državama na Svjetskom prvenstvu 2006. godine

Gebre Selassie potpisao za Werder

Theodor Gebre Selassie, desni bočni češke reprezentacije, pojačao je redove Werdera, potvrdio je njemački klub.

Nogometaš koji je dosad igrao u Slovanu iz Libereca skrenuo je pozornost na sebe dobrim igrama na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini gdje je Češka u četvrtak zaustavljena porazom od Portugala (1:0) u četvrtfinalu. Više je klubova pokazalo zanimanje za njega, ali najbrži je bio Werder s kojim je Gebre Selassie potpisao dvogodišnji ugovor. Odšteta Slovanu iznosi oko 1.5 milijun eura.
 
"Zadovoljni smo što smo uspjeli uvjeriti Theodora da nam se pridruži unatoč brojnim drugim ponudama. Radi se o vrlo talentiranom desnom braniču koji je dobrim igrama na Euru samo potvrdio mišljenje koje smo ranije stvorili o njemu", istaknuo je sportski direktor kluba iz Bremena Klaus Allofs.

Gebre Selassie, koji je sa Slovanom prošle sezone osvojio naslov prvaka, smatra da je prelazak u Weder prava stvar za njegovu karijeru.
 
"Izbor Werdera je prava odluka. Radi se o stabilnom klubu s tradicijom i konstantno visokim ciljevima. Volio bih da se u Bremenu nastavi uspješno razdoblje kakvo sam imao u Liberecu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.