Razočaranje u CSKA: "Bolje da smo ostali u Moskvi"

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAKON što je Olympiacos nadigrao CSKA u prvom polufinalu košarkaške Eurolige koje se igra u londonskoj O2 Areni, Ettore Messina nije krio razočarenje.

"Ne preostaje mi ništa drugo nego čestitati Olympiacosu na odličnoj utakmici. Bili su puno jača i agresivnija ekipa. Natjerali su nas da igramo slabo u napadu. Igrali smo previše individualno iako smo tijekom cijele sezone bili momčad koja je imala jedan od najvećih broja asistencija. Kontrolirali su tempo utakmice. Ovo je težak poraz nakon što smo došli ovdje i nakon svih razgovora o prošlogodišnjem finalu. Želim im da odigraju još jednu odličnu utakmicu u finalu jer nije lako vratiti se u finale godinu dana nakon što osvojite titulu", rekao je Messina.

Njegov kolega s druge strane, Georgios Bartzokas, ponovno je potvrdio da je Olympiacos pogodio time što mu je ukazao povjerenje nakon odlaska Dude Ivkovića. "Željeli smo kontrolirati skok i imali smo strpljenje do samog kraja. Na kraju je naša obrana dobila utakmicu. Igrači su igrali jedni na druge te su igrali zajedno, psihološki i taktički. Nismo odigrali savršenu utakmicu, ali smo ispunili ciljeve u obrambenom dijelu. Naša psihološka priprema za utakmicu bila je dobra. Da sutra igramo s Moskovljanima rezultat bi možda bio drukčiji."

Bartzokas nije mogao zaboraviti na odlične navijače Olympiacosa koji su Grcima priredili domaću atmosferu u Londonu. "Želim se zahvaliti našim navijačima. U ovim teškim financijskim vremenima, platili su mnogo novca kako bi bili ovdje."

 

Najbolji igrač Olympiacosa na utakmici, srčani centar Kyle Hines, nije krio zadovoljstvo: "Odigrali smo nevjerojatno u obrani večeras. Naš trener je imao odličan plan i mi smo ga sproveli u djelo odličnom momčadskom izvedbom. Od početka smo htjeli uspostaviti tempo utakmice i u tome smo uspjeli. Ovo je, s obzirom na okolnosti, bila naša najbolja obrambena utakmica u sezoni. Nadam se da u sebi imamo još jednu bolju obrambenu izvedbu koju ćemo prezentirati u nedjelju u finalu."

Jedan od rijetkim raspoloženih igrača CSKA, Sonny Weems, bio je vidno razočaran prikazanim: "Kapa dolje Olympiacosu. Odigrali smo katastrofalno danas. Nisam nas dugo vidio da igramo ovako loše. Neki igrači se nisu pojavili i to je bila najgora utakmica koju smo odigrali u cijeloj sezoni. Na Final Fouru ne biste trebali igrati ovako. Ako smo htjeli ovako igrati, trebali smo ostati kod kuće. Bilo je užasno."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.